0
Pysselbolaget
julpyssel

Jultryck med tops

Q tips printing Pysselbolaget 1

December är en pysselhögtid, men också en tid på året som tiden inte riktigt räcker till. Vi gör vårt bästa för att visa snabba och roliga pyssel som kan passa alla i jul. Idag inspireras vi av The Crafty Crow, som experimenterat med tops, och trycker fina jul- och placeringskort.

Q tips printing Pysselbolaget 2

Ni behöver en toarulle klippt på hälften, tops, 2 gummiband och hobbyfärg. En papperstallrik att hälla ut färgen på kan också vara bra att ha.

Q tips printing Pysselbolaget 3

1. Vi börjar med att sätta fast ett gäng tops runt toarullen. Det är lättast om man är två, en som håller och en som sätter på gummibanden. Det gör ingenting om topsen hamna i oordning till att börja med. När gummibanden är på kan man försiktigt rätta till topsen så att de hamnar något så när jämnt runt rullen. Häll sedan ut lite hobbyfärg på en papptallrik.

Q tips printing Pysselbolaget 4

2. Doppa stämpeln i hobbyfärger och börja trycka! Finast blir kransarna om man trycker två-tre gånger på varje. Snurra stämpeln lite varje gång så blir kransen fyllig och fin. Klart!

Q tips printing Pysselbolaget 5

Vår stämpel gick att använda många gånger. Att trycka kransarna går fort och är kul. När vi vill byta färg vänder vi på rullen och använder andra sidan.

Q tips printing Pysselbolaget 6

De gröna kransarna gör Freja årets julkort av.

Q tips printing Pysselbolaget 7

De rosa kransarna blir fina placeringskort som passar finfint till våra doppade handdukar.

Q tips printing Pysselbolaget 8

Årets jul- och placeringskort är gjorda och det gick undan. Besök The Crafty Crow för mer topstryck eller Hildas Hem, som för vår kalender 25 kreativa dagar, gjort fler egentillverkade julkort. Passa också på att kika in i alla ”luckor” på vår fina kalender. Mer info och listan på alla medverkande finns här.

the-creative-collective1-instagram

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Cassi
  6 December, 2014 at 8:19 am

  I love it!!!

  • Reply
   Karin & Freja
   8 December, 2014 at 10:10 am

   Thank you for the inspiration, Cassi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.