0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Barnbord makeover

Kids table makeover PB 2014 1

Nästa barnmöbel vi ger oss på att förändra är den lilla sittgrupp som lilla L har. Även dessa små stolar och bord är från Ikea och i vårt hus överlägset de mest använda barnmöbler vi haft. Vi har använt våra bord och stolar långt efter att spjälsängar och skötbord blivit urväxta och bortskänkta. Tyvärr är det som med spjälsängen vi fixade till, möblerna är bra med lite trista. Vi har även den här gången försökt hitta en lätt men effektiv lösning på problemet.

Kids table makeover PB 2014 2

Vi har använt stolar och bord samt självhäftande vinylfolie och en cirkelstans.

Kids table makeover PB 2014 3

1. Vinylfolie är en sorts plast som tidigare använts mest av skyltfirmor. Numer syns kreativa vinylfolielösningar lite varstans och många har upptäckt fördelarna med den. För enkelheten skull har vi köpt vår vinylplast på nätet och den levererades snabbt till vår brevlåda. Folien fäster på det mesta och så pass lätt att jobba med att Freja skötte det mesta av jobbet. Vi började med att stansa ut cirklar som vi sedan klippte på mitten.

Kids table makeover PB 2014 4

2. Halvcirklarna fäster vi under kanten på både bord och stolar. Freja väljer färger. Vi valde att inte sätt cirklar på sitsar och bordsytan eftersom vi inte är säkra på att folien håller för slitaget som blir på dessa ytor. Dessutom vill vi spara bordsytan för lilla L:s egna kreativa projekt!

Kids table makeover PB 2014 5

Stolar och bord får också en liten kant i olika färger nertill. Folien vi beställde kom i A4 ark och fem olika ark vi beställde räckte precis till två stolar och ett bord. Hela projektet blev klart på ett par timmar och vi är mycket nöjda med resultatet. Mer information om vinylfolie hittar du hos Mona Lisa och fler inspirerande barnbord hittar du här!

Kids table makeover PB 2014 6

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  AnnaA
  20 May, 2014 at 9:02 am

  Vilken härlig cirkusmöbel!
  Här fixas också barnrum. Måste genast skaffa vinylplast. 🙂

 • Reply
  Kristina
  20 May, 2014 at 9:07 am

  Alldeles underbart! Sådana möbler blir man ju bara glad av att titta på 🙂

 • Reply
  Anna
  20 May, 2014 at 12:26 pm

  Blev riktigt fint! MEN vinyl är ett annat ord för PVC som står för polyvinylklorid. PVC är utan tillsatser ett hårt och sprött material, sina egenskaper får PVC genom tillsats av olika ämnen. För att göra PVC mjukt används mjukgörare, många av dessa är ftalater (finns många olika) som är kända för att vara hormonstörande och som är förbjudna i leksaker som riktar sig till barn under tre år. Ftalater kan ge cancer och förtidig pubertet eller problem med fertiliteten. Vill bara varna, både för frejas skull men även lillflickan som ska leka på möblerna.

  • Reply
   Karin & Freja
   3 June, 2014 at 2:25 pm

   Tack! Jag är osäker på om det är vinyl i plasten i våra dekaler men jag har informerat lilla L:s mamma. Dekorplast används ofta i inredning och vi kan konstatera att dekalerna på våra barnmöbler inte sitter så att lilla L naturligt kommer åt dem när hon tar i möblerna.

 • Reply
  Alessandra
  20 May, 2014 at 2:41 pm

  love this!!!!
  xxxxxxx Ale

 • Reply
  Annika
  22 May, 2014 at 8:10 am

  Fantastiskt fina! Och enkelt pyssel.

 • Reply
  4 muebles infantiles personalizados | My CMS
  1 September, 2014 at 6:19 pm

  […] Más información: Pysselbolaget […]

 • Reply
  Roligt sommarprojekt: Så förnyar du dina Ikea-prylar | Lantliv.com
  6 July, 2015 at 6:46 pm

  […] 5. Piggelin. Kritter bord och stolar får ett lyft med färgglada dekorationer i självhäftande vinylfolie. Pysselbolaget […]

 • Reply
  27 Incredibly Fun And Creative Ways To Transform Ikea Products
  16 September, 2015 at 9:23 pm

  […] pysselbolaget.se […]

 • Reply
  27 DIY Ways To Decorate Your Boring Ikea Products | Hi Cydia
  9 March, 2016 at 11:40 am

  […] pysselbolaget.se […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.