0
Pysselbolaget
samarbeten

Nu är det dags!

tavling april PB 2014

Idag är det äntligen dags att dra vinnarna till boken Rum för Kidsen. Jag tar hjälp av Freja och hennes kompis H. Alla tips läggs i hatten och vinnarna är:

tavling april PB 20142

Grattis till Anna M, Jennifer och Anna A! Vi kontaktar er på mejl och ser till att ni får boken.

Vi har fått in så många bra barnrumstips från er alla. Här är några av våra favoriter:

”Mitt bästa tips är att köpa en snygg Blomsterlåda och hänga på sängen. Enkelt att förvara böcker och annat.”

”Mitt bästa barnrumstips är den stora runda lapptäckesfilt med öljetter i kanten och ett snöre att dra ihop hela ”säcken” som jag sydde till vår dotter när hon var bebis, perfekt med bebisleksaker på, men även nu med allt smålego på. Bara att dra ihop och hänga upp på en krok på väggen! ”

”Mitt roligaste tips är att måla en bilbana på ett bord!”

”Mitt bästa tips är att fästa ett snöre med klädnypor på väggen för att hänga upp barnens egna konst.”

”FÄRG! (Men det är väl därför som vi tycker så mycket om isabelle!)”

”En favoritsak i barnens rum är deras prylhyllor. De har varsin prylhylla i sina rum som sitter på deras nivå så att just deras skatter fylls på. Ofta finns det snäckor, pärlfigurer, märkliga stenar, små minnen från resor, papperspysslade figurer eller små leksaker. De går utmärkt att leka i med sina små rum och är en perfekt förvaring för små och roliga saker som man gärna vill både visa upp och leka med. Innehållet växlar givetvis med intressen och det är verkligen en levande utställning!”

”Vi bor i en etta så vår dotter har inget eget rum, utan leker i köket. Och det är nog mitt bästa tips, trots att jag ibland längtar efter mer yta; all lek blandas med sysslor, matlagning och pyssel och allt smälter liksom samman. Ganska mysigt!”

”Mitt bästa tips och nästa projekt är att hitta en tavla med djup. Samla ihop alla små leksaker som man växt ifrån och placera dem i tavlan, ju fler desto bättre. Tills hela tavlan är ”full”. Bra förvaring, nostalgisk och fint på samma gång!”

”Mitt mest handfasta tips är att inte maniskt städa sina barns rum. De kanske inte är klara med leken trots att de vuxna kan tro det. Och plockar en då bort barnets saker kanske en går in och dödar en pågående lek, för att en trodde att grejerna bara låg och skräpade. Våga lita på att barnen kommer att plocka bort när de är klara med just de sakerna. Det gör inget om det ligger leksaker och dräller, ett barnrum är till för lek!”

”Mitt tips är att laminera. laminera in foton på släktingar, husdjuret eller vad ni vill. bilderna blir slittåliga. Häng upp dem på snöre med fina klädnypor, använd golvet, plasta in bilderna på golvet med genomskinlig bokplast eller dylikt.”

”Mitt tips är att komma ihåg tänka allt lägre. Sätt inte dekorationer mm i vuxenhöjd. Våga göra mer med golvet o lägre på väggarna.”

 

Ni kan läsa alla tips i kommentarsfältet här. Nästa vecka kör vi ingång en serie inlägg om hur man med enkla medel gör om ett barnrum till ett litet barn. Håll utkik!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Anna M
    4 May, 2014 at 1:13 am

    Va??!! Jag vann?!! Tack snälla!!! Såå otroligt jätteglad blev jag!!! Hurra!!!
    Bra tävlingsuppgift! Så roligt att läsa så många bra tips! Inspirerande!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.