0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Potatis- och korktryck

Potato_print_PB_2014_1

Potatistryck är ett roligt och billigt sätt att trycka mönster. Man kan trycka på tyg, kläder eller, som Willowday har gjort, på tidningspapper! I vårt förra inlägg gjorde vi glitterhjärtan med hjälp av potatistryck, men vi känner oss inte riktig färdiga med tryckandet än. Vi har ett par lådor som innehållit clementiner som vi gärna vill fixa till. Häng med!

Potato_print_PB_2014_2

Vi använder potatis, hobbyfärg, pensel och trälådor. Vi har också använt oss av vinkorkar.

Potato_print_PB_2014_3

1. Först skär vi ut en stämpel i potatisen med en kniv. Med pepparkaksformar kan man lätt göra fina stämplar i olika former, men vi vill ha en geometrisk stämpel den här gången. Vi torka av potatisen med lite papper och målar sedan på färg med hjälp av en pensel.

Potato_print_PB_2014_4

2. Nu är det bara att börja trycka. Fyll på med ett nytt lager färg på potatisen efter varje gång ni tryckt. Låt sedan lådan torka.

Potato_print_PB_2014_5

3. Vi har också använt vinkorkar att trycka med. Samma ska gäller här; måla på färg…

Potato_print_PB_2014_6

4. … och tryck sedan på lådan. Visst blir det snyggt!

Potato_print_PB_2014_7

Lådorna är mycket snyggare nu. Vi målar kortändarna i griffeltavelfärg så att vi lätt hittar vad som ska ligga var.

Potato_print_PB_2014_8

Med hjälp av lite hobbyfärg och saker vi har hemma har vi förvandlat det som kunde ha varit skräp till snygg och praktisk förvaring. Vi kan varmt rekommendera potatistryck som teknik. Det är enkelt och billigt och funkar fint att göra med så väl små som stora barn. Vad potatistrycker ni?

You Might Also Like...