Vikta pappersänglar till jul

Folded Paper Angels

Att pyssla med papper till jul är inte bara kul, det är även praktiskt. Så här nära jul fylls bänkar och bord av presentpapper och bakverk, adventskalendrar och ljusstakar. Till dagens vikta änglar behövs bara ett par små pappersark och ett litet hörn av köksbordet att vika vid. Det går bra att använda nästan vilket papper som helst – julklappspapper, kopieringspapper eller varför inte serietidningar!

Folded Paper Angels2

Ni behöver papper i olika färger eller mönster, smala band eller snören, sax.

Folded Paper Angels3

Börja med att klippa till två bitar papper. Våra bitar är 20×13 cm och 15×15 cm stora. Vik båda pappersarken i korta veck längs med långsidorna. Lägg ihop buntarna och vik dem på mitten. Knyt ett band eller snöre runt den vikta överdelen.

Folded Paper Angels4

Den vikta överdelen bildar som ett litet huvud och de veckade pappret blir klänning och vingar. Vill ni hänga ängeln i granen går det bra att trä ett snöre genom överdelen.

Folded Paper Angels5

Änglarna får olika uttryck beroende på vilka papperskombinationer som används. Använd olika färger eller bara en, mönstrat papper eller enfärgat. Hur ser era drömänglar ut?

Share this: