0
Pysselbolaget
julpyssel

Enkla pappershängen till granen

Pappershängen från Pysselbolaget

Nu är det faktiskt nästan jul, och tiden går rasande fort och förskräckligt långsamt samtidigt. Idag vill vi visa enkla pappershängen, ett pyssel som går fort att göra, men som man kan göra många av om man har tråkigt. Gör dem av överblivna presentpappersbitar, snygga hobbypapper eller använd gamla böcker som Emilia gjort.

Pappershängen från Pysselbolaget

Ni behöver papper, både enfärgat och mönstrat, sax, limstift eller häftapparat, snöre och nål. Vi ha använt fina papper inköpta på TGR.

Pappershängen från Pysselbolaget

Pappershängen från Pysselbolaget

Börja med att klippa till en mall i vanligt vitt papper. Rita sedan av mallen på mönstrat papper. Ni behöver minst 9 delar. Gör ni fler blir bollarna ännu tätare. Vi alla papper på mitten, lägg dem i en fin hög och häfta rakt över viket.

Det går också att limma ihop pappersbitarna. I så fall ska de vikas med den mönstrade sidan in. Limma sedan på baksidan, den ena vikta sidan ihop med en papperscirkel och den andra sidan med en annan papperscirkel.

Rätta till papperslagren med fingrarna, så att bollen blir så jämna som möjligt.

Pappershängen från Pysselbolaget

Fäst till sist en tråd i toppen på era pappershängen och de är klart för granen. Vi förstås haft tråkigt, och har hunnit med ett helt gäng pappershängen. De kommer att göra sig fin i granen i år!

Pappershängen från Pysselbolaget

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Emilia Westerström
  18 December, 2017 at 8:06 pm

  Fint! Jag gjorde likadana men limmade ihop varannan sida. Detta var nog smartare minsann!

  • Reply
   Karin & Freja
   19 December, 2017 at 10:13 am

   Tack Emilia! Jag gillar verkligen dina rena papperornament också. Hoppas att det är okej att jag länkar in dig i inlägget? Hör av dig annars!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.