0
Pysselbolaget
julpyssel

Snögubbar av garnbollar

Snogubbar av garnbollar

Inlägget innehåller annonslänkar till inköpsställen.

Vi fortsätter veckan med ett sista snögubbepyssel. Snögubbar är liksom svåra att motstå – och vi har fortfarande ingen riktig snö att njuta av. Våra snögubbar för dagen görs av pompoms, eller garnbollar, och passar lika bra i grannen som på paketen.

Snogubbar av garnbollar

Ni behöver vitt garn, orange piprensare, en Pompom Maker, sax, svart papper och klister. Vi har också använt minimuffinsformar till hattar. Formarna kommer från Mia Kinokos butik utanför Stockholm. De går säkert att hitta på andra ställen, men har ni möjlighet att ta er dit är butiken verkligen värd ett besök.

Snogubbar av garnbollar

Fyll Pompom Makern med garn och klipp sedan upp kanterna. Knyt ihop bollen, som vanligt, och linda sedan en piprensare över det knutna snöret. Snurra piprensaren ett par varv kring sig själv så att den sitter ordentligt fast runt bollen. Piprensare är snögubbens morot och den går att klippa ner till önskad längd.

Snogubbar av garnbollar

Bra att tänka på är att ”moroten” och snöret som knyter ihop garnbollen med hamnar rätt i förhållande till varandra. Om du hänger garnbollen i snöret ska piprensaren vara placerad så att den hänger rakt ut.

Snogubbar av garnbollar

Nu är det dags för hatten! Vi har också använt minimuffinsformar till hattar. Jag skulle tro att knäckformar eller små glöggpapppersmuggar kan passa också.

Gör ett litet hål i botten på formen och trä smöret från garnbollen genom hålet. Ögonen gör vi av svarta papperscirklar från ett hålslag. Smart, eller hur! Sätt ett par klisterduttar på snögubben och tryck försiktigt fast pappersögonen. Låt klistret torka och snögubben är färdig!

Snogubbar av garnbollar

Om ni, som vi, älskar garnbollar, är det här ett julpyssel att rekommendera. De små gubbarna går fort att göra och är så himla söta när de är klara. Hoppas att ni har lust att testa dem!

Snogubbar av garnbollar

SparaSpara

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.