Pysselbolaget – Fun Easy Crafts for Kids and Parents
påskpyssel

Påskpyssel med korkar

Cork Bunnies Pysselbolaget 1

Att pyssla till påsk är nästan lika roligt som att pyssla till jul. Våren gör ett försiktigt intåg och vi får fylla våra hus med påskens glada färger. Idag pysslar vi igen tillsammans med Gina från Willowday! Vi gör små kaniner av korkar som sparats i väntan på att goda idéer. Har vi sagt att vi sparar på allt?

Cork Bunnies Pysselbolaget 2

Ni behöver korkar från vin-, champagne- eller Pommacflaskor. Ni behöver också hobbyfärg, penslar, tejp i olika färger, sax, en svart tuschpenna, runda pärlor och klister.

Cork Bunnies Pysselbolaget 3

1. Första målar vi korkarna vita med hobbyfärg. Våra korkar behöver två lager färg för att bli helt vita. När hobbyfärgen torkat målar vi på nos och ögon på kaninen. För att få nosen rund och fin doppar vi en grillpinne i hobbyfärg och använder den som stämpel. Ögonen målas på med en vattenfast tuschpenna.

Cork Bunnies Pysselbolaget 4

2. Nu till öronen. Vi använder vit eltejp som vi viker dubbelt och klipper till formen av ett öra. Insidan på öronen gör vi av orange och rosa washitejp, men annan färgad tejp går också bra att använda. Klistra fast de färdiga öronen på baksidan av huvudet. Klistra också fast en rund pärla som svans på baksidan av kaninen.

Cork Bunnies Pysselbolaget 5

Korkar är ett roligt och billigt material att jobba i. Man skulle kunna göra många olika djur – kanske ett helt zoo! Våra små kaniner kommer att dekorera vårt påskbord i år.

Cork Bunnies Pysselbolaget 6

Glöm inte att hälsa på hos Willowday för att de hur deras kaniner mår och kom gärna tillbaka nästa vecka. Vi fortsätter påskpyssla ett par veckor till!

Cork Bunnies Pysselbolaget 7

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  gina
  20 mars, 2015 at 6:06 e m

  It was so much fun making these with you! I love the orange ears, as well and seeing the line up makes me want to keep going! So much fun to make together! Can’t wait until out next chance to do it again!

 • Reply
  Adorablest
  26 mars, 2015 at 12:00 e m

  Oh, so gorgeous and ingenious recycling idea! LOVE 🙂

  • Reply
   Karin & Freja
   27 mars, 2015 at 3:51 e m

   Thank you so much! We love recycling!

 • Reply
  Cork Bunny Craft - Fun Crafts Kids
  2 april, 2015 at 3:56 f m

  […] Visit Pysselbolaget  for information on exact materials used! […]

 • Reply
  Kul med kork | linabythebay.se
  18 januari, 2017 at 1:16 e m

  […] fina branschkollegor Pysselbolaget har också gjort roliga kaniner av korkar. Och en superläcker rosafärgad krans av […]

 • Reply
  Bunny crafts for kids - NON-TOY GIFTS
  28 februari, 2018 at 10:22 e m

  […] Cork bunnies | Pysselbolaget […]

 • Reply
  Make Cork Bunnies - willowday
  12 mars, 2018 at 12:19 e m

  […] with Karin and Freya, over at pysselbolaget and had a lot of fun and many bunny variations! Hop below to learn more and how to make these, […]

 • Reply
  Adorable and Sweet Bunny Crafts for Kids
  2 april, 2018 at 6:52 e m

  […] Cork Bunnies from Pysselbolaget […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.