0
Pysselbolaget
påskpyssel

Påskpyssel med korkar

Cork Bunnies Pysselbolaget 1

Att pyssla till påsk är nästan lika roligt som att pyssla till jul. Våren gör ett försiktigt intåg och vi får fylla våra hus med påskens glada färger. Idag pysslar vi igen tillsammans med Gina från Willowday! Vi gör små kaniner av korkar som sparats i väntan på att goda idéer. Har vi sagt att vi sparar på allt?

Cork Bunnies Pysselbolaget 2

Ni behöver korkar från vin-, champagne- eller Pommacflaskor. Ni behöver också hobbyfärg, penslar, tejp i olika färger, sax, en svart tuschpenna, runda pärlor och klister.

Cork Bunnies Pysselbolaget 3

1. Första målar vi korkarna vita med hobbyfärg. Våra korkar behöver två lager färg för att bli helt vita. När hobbyfärgen torkat målar vi på nos och ögon på kaninen. För att få nosen rund och fin doppar vi en grillpinne i hobbyfärg och använder den som stämpel. Ögonen målas på med en vattenfast tuschpenna.

Cork Bunnies Pysselbolaget 4

2. Nu till öronen. Vi använder vit eltejp som vi viker dubbelt och klipper till formen av ett öra. Insidan på öronen gör vi av orange och rosa washitejp, men annan färgad tejp går också bra att använda. Klistra fast de färdiga öronen på baksidan av huvudet. Klistra också fast en rund pärla som svans på baksidan av kaninen.

Cork Bunnies Pysselbolaget 5

Korkar är ett roligt och billigt material att jobba i. Man skulle kunna göra många olika djur – kanske ett helt zoo! Våra små kaniner kommer att dekorera vårt påskbord i år.

Cork Bunnies Pysselbolaget 6

Glöm inte att hälsa på hos Willowday för att de hur deras kaniner mår och kom gärna tillbaka nästa vecka. Vi fortsätter påskpyssla ett par veckor till!

Cork Bunnies Pysselbolaget 7

You Might Also Like...

10 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.