Barnbord makeover

Kids table makeover PB 2014 1

Nästa barnmöbel vi ger oss på att förändra är den lilla sittgrupp som lilla L har. Även dessa små stolar och bord är från Ikea och i vårt hus överlägset de mest använda barnmöbler vi haft. Vi har använt våra bord och stolar långt efter att spjälsängar och skötbord blivit urväxta och bortskänkta. Tyvärr är det som med spjälsängen vi fixade till, möblerna är bra med lite trista. Vi har även den här gången försökt hitta en lätt men effektiv lösning på problemet.

Kids table makeover PB 2014 2

Vi har använt stolar och bord samt självhäftande vinylfolie och en cirkelstans.

Kids table makeover PB 2014 3

1. Vinylfolie är en sorts plast som tidigare använts mest av skyltfirmor. Numer syns kreativa vinylfolielösningar lite varstans och många har upptäckt fördelarna med den. För enkelheten skull har vi köpt vår vinylplast på nätet och den levererades snabbt till vår brevlåda. Folien fäster på det mesta och så pass lätt att jobba med att Freja skötte det mesta av jobbet. Vi började med att stansa ut cirklar som vi sedan klippte på mitten.

Kids table makeover PB 2014 4

2. Halvcirklarna fäster vi under kanten på både bord och stolar. Freja väljer färger. Vi valde att inte sätt cirklar på sitsar och bordsytan eftersom vi inte är säkra på att folien håller för slitaget som blir på dessa ytor. Dessutom vill vi spara bordsytan för lilla L:s egna kreativa projekt!

Kids table makeover PB 2014 5

Stolar och bord får också en liten kant i olika färger nertill. Folien vi beställde kom i A4 ark och fem olika ark vi beställde räckte precis till två stolar och ett bord. Hela projektet blev klart på ett par timmar och vi är mycket nöjda med resultatet. Mer information om vinylfolie hittar du hos Mona Lisa och fler inspirerande barnbord hittar du här!

Kids table makeover PB 2014 6

Share this: