Gör en pappersgirlang

paper fan garland april PB 2014 1

Idag vill vi visa en enkel med rolig pappersgirlang som jag lärt mig av Linda på Djura Bok- och Pappersverkstad under vår inspirationsresa till Dalarna. Häng med!

paper fan garland april PB 2014 2

Ni behöver tunna papper färgade och mönstrade, dubbelhäftande tejp eller klister och en sax.

paper fan garland april PB 2014 3

1. Börja med att klippa till pappret i kvadrater. Vi har lite olika storlek på våra papper, mina är små, bara 7,5 x 7,5 cm. Freja har valt en större storlek, hennes är 15 x 15 cm. Vik sedan den färdiga kvadraten fram och tillbaka som ett dragspel.

paper fan garland april PB 2014 4

2. Vik den färdiga bunten på mitten…

paper fan garland april PB 2014 5

3. … och fäst ihop med självhäftande tejp. Ni har nu vikt en liten fläkt.

paper fan garland april PB 2014 6

4. Vi gör ett gäng små fläktar innan det är dags att sätta ihop dem med varandra. Vi använder sedan självhäftande tejp för att få ihop dem. Vi fäster dem i varandra med öppningarna åt olika håll, de mönstrade har fläkten år vänster och de enfärgade har fläkten åt höger. Kul, eller hur!

paper fan garland april PB 2014 7

Girlangen kan varieras i färg och storlek, med enfärgat papper bara eller enbart mönstrat. En mer avancerad variant på vår girlang finns hos Oh Happy Day och Linda har ett halsband i samma teknik på sin Pinterest board.

paper fan garland april PB 2014 8

Share this: