Glassgirland av garnbollar

Icecream_garland_feb_PB_2014_1

Att göra garnbollar är lite av en favoritsysselsättning i det här huset. Det är lätt och blir fint och alla kan välja sina favoritfärger. Vad gör man då med en hel hög garnbollar? Med hjälp av bitar av äggkartong blir bollarna till glassar och glassarna blir en girland! Festligt, eller hur!

Icecream_garland_feb_PB_2014_2

Ni behöver garn, sax, äggkartong, hobbyfärg och pensel. Ni behöver också klister, vi har använt en limpistol.

Icecream_garland_feb_PB_2014_3

1. Mittbitarna i äggkartongen har formen av en strut. Klipp ut den biten och måla dem med hobbyfärg.

Icecream_garland_feb_PB_2014_4

2. Gör sedan garnbollar. Vi har använt en Pompom Maker, då går det extra fort, men man kan förstås göra dem på traditionellt sätt. För en utförligt beskrivning på hur ni använder Pompom Makerna, kolla in förra årets bollkrans.

Icecream_garland_feb_PB_2014_5 3. En liten frisering kan behövas, för att bollen ska bli jämn och fin. Se till att behålla snöret som bollen är ihop knuten med. Vill man ha bollen extra fluffig kan man hålla också den över ånga en stund.

Icecream_garland_feb_PB_2014_6

4. När bollen är färdig och struten torkat är det dags att sätta ihop dem. Lägg på ett ordentligt lager klister längs med kanten på struten och tryck fast bollen med snöret uppåt. Snöret vi knutit bollen med används sedan att knyta glassarna på girlandsnöret.

Icecream_garland_feb_PB_2014_7

Vår glassiga girland är klar att hängas upp!

Icecream_garland_feb_PB_2014_8

De små läckra glassarna hänger fint och svävar i rummet. Kanske ett bra projekt inför nästa kalas!

 

Share this: