Bokstäver i kartong

Cardboard_letters_PB_2014_1

Under våren har vi fått i uppdrag att göra i ordning ett barnrum. Vi kommer att göra nytt, göra om gammalt och dela vårt arbete och våra idéer er. Roligt, eller hur! Vi tjuvstartar lite med att göra lilla Livs bokstäver i kartong.

Cardboard_letters_PB_2014_2

För att göra bokstäver i kartong behöver ni kartong, vi har använt ett flingpaket, maskeringstejp och sax. Ni behöver också fina tunna papper, pensel och decoupagelim.

Cardboard_letters_PB_2014_3

1. Börja med att rita en bokstav, eller skriva ut bokstaven, på ett papper. För över bokstaven på kartongen genom att använda pappersmallen. Ni behöver två kartongbokstäver av varje bokstav, en till framsidan och en till baksidan. Klipp sedan ut kantbitarna till bokstaven. Våra bitar är 3 cm breda och så långa att de täcker alla kanter av bokstaven.

Cardboard_letters_PB_2014_4

2. Fäst kanterna mot bak- och framsidan av bokstaven med hjälp av maskeringstejpen.

Cardboard_letters_PB_2014_5

3. Den första bokstaven är klar att dekorera. Vi dekorerar med fina papper och decoupagelim. Limma försiktigt på remsor av papper och lägg sedan, när hela bokstaven är täckt och klistret torkat, på ett sista lager lack som skydd.

Cardboard_letters_PB_2014_6

Bokstäver i kartong finns att köpa färdiga och odekorerade men med lite tålamod och klister lyckades vi göra våra egna.

Cardboard_letters_PB_2014_7

Resten av Livs rum kommer under våren. Vi ser fram emot att få dela det för er.

Cardboard_letters_PB_2014_8

Share this: