Pynta med papper

Det finns så mycket roligt man kan göra med färgade och mönstrade papper. Idag har vi, med inspiration från underbara Rie Elise Larsen, gjort en cool mobil.

Ni behöver färgade och mönstrade papper, sax, blompinnar, klister, garn eller tjockare tråd och, om ni vill, pärlor och bjällror.

1. Börja med att klippa pappersbitar i de former ni vill ha. Vi har klippt diamantformade bitar…

2. … men även hjärtan och fyrkanter. Ni behöver två av varje form. 3. Klistra sedan ihop bitarna på en bit garn eller tjock tråd. För att göra en mobil behöver ni göra fem strängar med pappersformer i valfri längd.

4. Pysselbolaget fick idag förstärkning av Frejas kompis Moa. Vill man inte ha en mobil är det fint att hänga upp en enkel sträng i ett fönster eller mot en vägg.

5. Nu är det dags för upphängningsanordningen till mobilen. Lägg två blompinnar i kors och knyt ihop dem. Vi har målat våra blompinnar vita. Knyt sedan fast era strängar längst ut mot kanten, och en i mitten.

6. Vi har även valt att hänga pärlor i botten på våra strängar, dels för att vi tycker att det är fint och dels för att få lite med stabilitet i strängarna.

När pärlor och strängar är på är det bara att hänga upp.

Mobilen är på plats och den rör sig vackert i det lätta vinddraget. Fint, eller hur!

Share this: