Kluriga kompisar

Vi har länge velat göra något ur den fina boken ”Gör dina egna leksaker” och kom till sist överens om att testa mössen från omslaget. Eftersom ingen av oss leker med mjukdjur längre har vi valt att göra en lite variant – inspirerade av den här bloggen.

Ni behöver filttyg, tråd, nål och sax. Ni behöver också plastlock från till exempel yoghurt eller glassförpackningar. Vi har använt knappar till ögonen men det går lika bra att brodera ögon.

1. Skriv ut mallarna här och klipp sedan ut dem i filttyg och plast. Det står markerat på mallarna vilken som hör till vad. 2. Det ska bli tre filtdelar till utsidan av musen och tre till insida samt tre stycken plastdelar som ska hamna mellan filtlagren.

3. Börja med att sy ihop de två filtbitarna som ska bli ena sidan av musen med de två som ska bli botten. Vi har sytt med styng som bildar en kedja längs kanten och det funkade fint även för vår yngre pysselbloggerska.

4. När sidan och botten sitter ihop är det dags att lägga in plastbiten som ska ligga i bottenplattan. Sy sedan fast den andra sidan mot botten.

5. Nu är båda sidorna sydda mot botten, som har sin plastbit insydd och klar. Hoppas att ni hänger med så långt. 6. Innan ni nu pillar in plastbitarna i sidorna syr ni nu ihop alla sidolagren ett par centimeter.

7. Pilla sedan in plastbiten i den ena sidan och fortsätt sy ihop bara den sidan. Gör likadant på andra sidan och glöm inte att sista biten sy ihop alla sidolagren.

8. Nu är det dags för dekoration. Våra små möss fick flätade svansar… 9. … och knappögon.

Om allt har gått rätt till nu så ska musen kunna öppnas så här!

Att sy dessa små sötnösar var lite pilligt och tålamodskrävande men gick mycket fortare än vi först trott. Och vi är rysligt stolta över resultatet!

 

 

 

Share this: