0
Pysselbolaget
påskpyssel

Påskfina diadem

Ni som följer oss har sett oss linda garn förut, vi har lindat både ägg och armband. Att linda saker med garn är lätt att göra och resultatet blir oftast bra. Nu är påsken är här och vi lindar påskfina diadem.

Ni behöver diadem, vi köpte våra här men det går förstås också bra att återanvända diadem man tröttnat på. Ni behöver också garn, klister, sax, nål och saker att dekorera med.

1. Att börja linda är alltid det knepigaste. Man får inte ta i för hårt i början för då släpper garnet. Ta en ordentlig klick lim både på ovansida och undersidan av diademet. Låt den första biten garn ligga mot undersidan och börja försiktigt linda. Fortsättningsvis behöver ni bara lägga på lim på ovansida. Lägg bara på ett par centimeter i taget, annars finns det risk att det blir för kladdigt.

2. När ni kommer till slutet gör ni samma som i början – lägg klister på både ovan- och undersidan. Linda garn ända ut i kanten och trä sedan på den sista garnbiten på en nål. Genom att, med nålen hjälp, trä in den sista garnbiten under det lindade garnet så har ni nu fäst trådänden och diademet är klart att dekoreras.

3. Dekoration sker efter egen fantasi! Vi har använt pompom bollar som Freja fäster med limpistolen.

Den gula bollen fick ögon. Kycklingar är ju ett måste till påsk…

… och här är ett par varianter man kan ha året om.

Vi lyckades få ihop tre fina diadem på en eftermiddag! En bra dag, helt enkelt.

12 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.