0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla ljuslyktor med snäckskal

Lyktor med snäckskal

Sommaren är ett utmärkt tillfälle att samla vackra pysselmaterial. Skira snäckskal kan till exempel bli somriga ljuslyktor. Det blir ett uppskattat sommarminnen att plocka fram när höstmörkret så småningom sänker sig. 

material till lyktor

Du behöver

rena och torra glasburkar
vitt papper
penna och sax
tejp
hobbylim
snäckskal och annat fint att dekorera med

glasburk och papper

Gör så här

Börja med att klippa en remsa av pappret. Se till att pappersremsan inte blir högre än glasburken. När vi tänder värmeljus i burken blir den varm och om pappret sticker upp över kanten kan det fatta eld.

papper tejpat på burk

Tejpa pappersremsan på burken. 

snäckskal limmade på burk

Nu är det dags att dekorera! Jag limmar på snäckskalen på pappersremsan först när den sitter på glasburken. Om man limma snäckskalen på remsan när pappret ligger platt finns det risk att snäckmönstret spricker när pappersremsan lindas runt glasburken.

Lykta med snäckskal

När limmet torkat är ljuslyktan klar. Sätt ett värmeljus i glasburken och tänd när mörkret faller!  

Lyktor med snäckskal

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.