0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Julprassel & decembermys

Julprassel | Pysselbolaget

Japp, nu kan jag inte hålla mig längre – nu börjar vi julen! Och vad kan vara bättre än att börja med ett julklappstips? Här kommer bästa boktipset för julälskare av alla åldrar. 

Julprassel | Pysselbolaget

Jag har många gånger önskat att någon skulle samla allt som har med julen att göra i en och samma bok. Denna någon borde vara en person som älskar julen och har koll på allt man behöver veta för den ultimata julupplevelsen. För mig finns bara en sån person och det är Helena Lyth  och nu har hon äntligen gjort just det. Boken Julprassel & decembermys är en skatt. 

När jag första gången träffade Helena berättade hon att hon börjat sin bloggkarriär som julbloggare på Amelia. Redan då framgick det att det här var en kvinna som kunde sin sak. Genom åren har hon skänkt oss mängder med fiffiga julpyssel, ljuvliga recept och kloka tips på hur julen kan firas via sin blogg. Men vi är många som längtat efter att hon ska få chansen att paketera sin kunskap i en bok. Den som väntar på något gott… . Nu fick hon göra en bok – och den blev perfekt!  Julprassel | Pysselbolaget
Julprassel | Pysselbolaget

Boken är uppbygd som julen själv, med början redan i november, sen genom alla adventshelgerna och fram till själva julen. Smarta checklistor gör det möjligt att hålla ordning på allt som ska fixas, planeras och bakas. Beskrivningar på saker att göra själv blandas med recept och personliga funderingar, alla rikt illustrerat av Helenas ljuvliga bilder. 

Julprassel | Pysselbolaget Julprassel | Pysselbolaget

Julprassel & decembermys är ett mästerverk, en komplett julguide. Med boken i handen blir vi vänligt guidade genom julen, utan hets och stress.

Julprassel | Pysselbolaget

Julprassel och decembermys består av 225 sidor, tryckt på matt papper och inbunden mellan tjocka pärmar. Man känner direkt att man får mycket för pengarna. Boken kommer från Polaris och första upplagan är redan slut på många ställen. Jag kan varmt rekommendera att förboka nästa upplaga från till exempel Adlibris eller Akademibokhandeln. Det här är en bok som kommer till användning många jular framöver. 

Julprassel | Pysselbolaget

Boken innehåller också de raraste illustrationer jag sett på länge. Kan man få önska sig pyssel- och presentpapper i samma illustrationer framöver, Helena? 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.