0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Starta året med ett StickLisa-projekt

Sticklisa | Pysselbolaget

Hej och välkomna tillbaka till ett nytt år med oss på Pysselbolaget! Under hela förra året hade vi ett skräptema, ett helt år när vi pratade om och pysslade med skräp. Jag lärde mig massor under förra året, men i år vill jag inte vara bunden till speciella team eller material. Jag kommer så klart fortfarande göra mina materialval med vår miljö i fokus, men inte jobba utifrån ett speciellt material. Vi drar igång direkt med ett material som inte fick mycket utrymme förra året, nämligen garn. Melina Ede visade upp sin StickLisa på Instagram häromdagen och jag blev så sugen på plocka fram min. Häng med på årets första pyssel, ett StickLisa-projekt!

Sticklisa | Pysselbolaget

Ni behöver

en StickLisa, även kallad Påtrulle
virknål
garn
ståltråd
sax
och en stoppnål

Jag har också använt papper och penna

Sticklisa | Pysselbolaget

Gör så här

Jag börjar med att rita ut min väggdekoration på ett papper. Det blir texten ”hej” och en pratbubbla i en enda linje. Vill du göra precis som jag finns en mall att ladda ner här. 

Mall ”Hej” väggdekoration 

Sen kommer det roliga – att sticka med StickLisan! Och det går undan, vill jag lova. Är du osäker på hur man göra finns en film i vårt YouTube-arkiv. 

Det krävs en lång snodd för att räcka för att täcka hela linjen. Lägg med jämna mellanrum snodden på pappret för att kolla av längden. När snodden är lång nog att täcka hela linjen hakar du av stickningen från StickLisan. 

Sticklisa | Pysselbolaget

Gör en lite ögla i början på ståltråden…

Sticklisa | Pysselbolaget

.. och tryck den sedan försiktigt in i snodden. 

Sticklisa | Pysselbolaget

Med ståltråd i snodden blir den enkel att forma. 

Sticklisa | Pysselbolaget

När hela snodden är formad efter skissen klämmer jag fast änden på ståltråd i snodden, mot pratbubblan. 

Sticklisa | Pysselbolaget

Jag pillar också fram öglan jag gjorde i början på ståltråden och klämmer även fast den mot pratbubblan.   

Sticklisa | Pysselbolaget

Trådändarna fäster jag fast med en stoppnål. 

Sticklisa | Pysselbolaget

Årets första pyssel är klart! Det blev en väggdekoration gjord med min älskade lilla StickLisa. Extra roligt är att den hängt med sen jag var barn. Spara jag på allt, kanske du undrar? Bara sånt som är bra att ha!

Regnbåge med StickLisan | Pysselbolaget

Är du sugen på andra StickLisa-projekt? Varför inte göra en regnbåge! Beskrivning till dessa hittar du här.

Påtrulle

 

Har du ingen StickLisa? Inga problem – det går att göra en lite större variant av toarullar och glasspinnar. Beskrivning på en sån hittar du här.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.