0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Geometrisk konst

Geometric art PB okt 2014 1

Ni som följer oss vet att vi för det mesta använder saker vi hittar hemma när vi pysslar, men ibland, bara ibland, är det så härligt att få shoppa loss på riktigt bra material och leka konstnär. Det gör vi idag! Inspirerade av bloggen Shop Sweet Things gör vi tavlor med geometriska mönster. Tavlor snygga nog att ställa ut.

Geometric art PB okt 2014 2

Ni behöver canvastavlor, hobbyfärg, penslar och maskeringstejp eller washitejp.

Geometric art PB okt 2014 3

1. Börja med att tejpa ut mönster på canvasen med maskerings- eller washitejp. Gör fyrkanter, trekanter, ränder och rutor. Tryck till tejpen ordentligt, annars finns risk att färgen ”blöder” in under den.

Geometric art PB okt 2014 4

2. Måla fälten i olika färger. Det gör ingenting om det kommer färg på tejpen, men var försiktig så att det inte kommer färg in i nästa fält.

Geometric art PB okt 2014 5

3. Dra till sist försiktigt bort tejpen. Det är förstås bäst att vänta tills färgen torkat. Det är lätt hänt att tejpen och fingrar kletar ner målningen. Vi som är otåliga tar risken och drar av tejpen på en gång.

Geometric art PB okt 2014 6

Våra konstverk är klara och vi är mycket nöjda. Nu hänger fantasifull och färgglad konst på våra väggar. Kika gärna in hos Shop Sweet Things för mer inspiration!

Geometric art PB okt 2014 7

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.