0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Dekorera ramar med washitejp

Washitejpade ramar | Pysselbolaget

Enkla vita ramar i all ära, men är inte ramarna snyggare med lite washitejp? Det tycker jag! Häng med mig när jag visar det enklaste sättet att pigga upp trista enfärgade ramar på!

Washitejpade ramar | Pysselbolaget

Ni behöver 

Ni behöver ramar som ni vill piffa till, en sax och washitejp. Min tejp kommer från Rico Design och Theo & jag, men washitejp kan ni hitta i de flesta hobbyaffärer och en del stormarknader.  

 

Washitejpade ramar | Pysselbolaget

Gör så här

Washitejp är en fantastisk uppfinning. Den funkar lite som en maskeringstejp, men den är rätt mycket snyggare. Vi har tidigare tejpat både pennor och glasburkar med finfint resultat, om ni frågar mig.

Till min enkla ramar väljer jag att använda washitejpen sparsamt. Jag tycker att mönster och färger på tejperna är så fina i sig. Man kan förstås också blanda färger och mönster mycket mer generöst än jag har gjort. Tejpen är lätt att få bort om man kör i diket. Det är bara att dra av den och börja om. 

Washitejpade ramar | Pysselbolaget

På dessa två har jag bara satt tejp längs med kanterna …

Washitejpade ramar | Pysselbolaget

… och de här paret fick ränder både på längden och tvären. 

Washitejpade ramar | Pysselbolaget

Och trycken då, undrar ni kanske, var kommer de ifrån? Jo, de är från några av mina favoriter! Den lilla valpen högst upp till vänster och enhörningen längst ner till höger kommer båda från min underbara vän Gina. Hon har en hel webbutik med olika tryck. Väl värt ett besök. 

Tukanen kommer från Studio Sisterbrandt i Köpenhamn och är inköpt under deras årliga julmarknad i Köttbyn.

Hästen, till sist, kommer från ljuvliga Fröken Turkos som även driver Sveriges mest färgglada blogg.

 

Washitejpade ramar | Pysselbolaget

Solen har kommit till vår del av världen och jag vill bara vara utomhus. Därför kommer pysselinläggen med lite längre mellanrum. Men titta gärna in snart igen, jag har massor planerat framöver. Men först ska jag hitta en bra plats för mina nya ramar dekorerade med washitejp!

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.