0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pyssla lätta fingerdockor

FIngerdockor | Pysselbolaget

Att jag gillar enkla pyssel är det knappast någon av er som missat. Idag vill jag visa en klassiker, nämligen fingerdockor! Finns det något sötare än dessa små filurer – som dessutom kan sprätta med benen? ja, eller fingrarna. När jag var barn var det ett av mina pysselfavoriter. De är lätta att göra, kräver inte en massa konstiga material och går att leka med när de är färdigpysslade. Nu kör vi!

FIngerdockor | Pysselbolaget

Ni behöver

Som kropp till fingerdockorna är det bra om ni har ett lite kraftigare papper, tunn kartong går också bra. Ni behöver också andra fina papper, men de kan vara tunna, sax, limstift och pennor.

FIngerdockor | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att klippa till en kropp. Vill ni använda mina djur går det bra att ladda ner mallen för dem här. Gör också hål för fingrarna.

Sen är det fritt fram att dekorera! Jag klipper till detaljer som jag klistrar på. Sen tycker jag att det är klart, men det finns de som inte håller med …

FIngerdockor | Pysselbolaget

Nu kanske jag ska passa på att berätta lite för er hur rutinerna funkar här på Pysselbolaget. Först kommer jag på ett pyssel som jag tror är kul. Sen sätter jag det i händerna på en testpatrull, i den här fallet lilla L och min egen fröken F, och då händer det helt andra grejer. Varför hålla på att klippa och klistra, tyckte tjejerna, när man kan rita direkt på pappkroppen? Det är ju en befogad fråga och svaret är – ja, varför?

FIngerdockor | Pysselbolaget

I vanlig ordning överträffar resultatet mina förväntningar med råge. Är de inte ljuvliga?

FIngerdockor | Pysselbolaget

FIngerdockor | Pysselbolaget

På mindre än en timme har vi en hel uppsättning figurer och nu är det dags för lek! Den gamla teatern från ett sommarpyssel åker fram igen och pjäsen är i full gång.

FIngerdockor | Pysselbolaget

Japp, det här glada gänget tackar för sig. Hoppas att ni är sugna på att göra ett gäng egna fingerdockor. Och visa dem gärna för mig! Skicka bilder på mejlen eller tagga pysselbolaget på IG om ni lägger upp era egna alster. I löve to see them!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.