0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Gör ett transparent smyckeställ för örhängen

Smyckeställ  | Pysselbolaget

Visst vill ni ha fler pysseltips att göra med tonåringar? Idag vill jag visa ett smyckeställ för örhängen som jag och lilla fröken Freja pysslade ihop i veckan. De är gjorda av billiga material som vi av en händelse redan hade hemma. Jag älskar när det händer! Häng med.

Smyckeställ | Pysselbolaget

Ni behöver

Till ett par snygga smyckeställ har vi använt plastglasrutor från Ikeas billigaste ramar, ett par träklossar, skruv, hobbyfärg, en pensel, en sugrörsbit och klister. Vi har också använt en borr.

Smyckeställ | Pysselbolaget

Gör så här

”Glaset” som vi använt är plastglaset från billiga ramar. Det är lätt, segt och passar vårt pyssel perfekt. 

Freja ritar först ut önskad placering av hålen på ett vitt papper. Sedan lägger hon plastglasrutan ovanpå pappret och borrar. Vi använder med 4 mm borr, då blir hålen så stora att det är lätt att hänga i örhängena, men inte så stora att de trillar igenom.

Jag förborrar också hål i träklossarna. Det är för att de inte ska spricka när vi ska skruva fast plastglaset. 

Träklossarna målas med hobbyfärg och får torka. Sen skruvar jag på plastglaset. 

Smyckeställ | Pysselbolaget

Ni kanske redan räknat ut att den runda klossen inte skulle stå så stadigt. Vi var ändå förvånade när konstruktionen tippade över. Fail. Men vi är två kreativa filurer. För att den runda klossen inte ska tippa över kom vi på att vi kunde klistra en sugrörsbit på klossen. Stabilt och klart!

Smyckeställ | Pysselbolaget

Ni som följer mig vet att jag vill att alla ska pyssla. Det kanske låter klyschigt, men ta er tid att pysslas med era tonåringar. Ge dem en stund av er tid, visa att ni prioriterar deras sällskap. Med kreativa saker för händerna kan det bli tillfälle att prata, skratta och komma nära. Inte så dumt, eller hur? 10 smarta pysselidéer för kräsna tonåringar hittar ni här!

Resultatet av en härlig dag ser ni här! Freja fick ett par smyckeställ till sina örhängen och jag fick en pysselstund med min dotter. Det är helt klart en win-win.

Smyckeställ | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.