0
Pysselbolaget
Skräpåret

11 fina saker att göra av plast

Isbjörnsväska | Pysselbolaget

Plast är ett material de flesta av oss i överflöd, så varför inte pyssla med det? Det gäller bara att veta vad man ska spara och skapa. Jag har besökt mina favoritkreatörer och pysselgurus för att ge er härliga exempel på roliga och bra saker att göra av plast.

Samlingsinlägg plast | Pysselbolaget

1. Fina frisbees med egen design
Lock är inte bara bra för att stänga burkar med, de kan också bli roliga leksaker. Varför inte göra fina frisbees av locken? Hos Willowday finns både beskrivning och många fina bilder.

2. Rullade leksaker av plast från det stora möbelvaruhuset
Dessa ljuvliga karaktärer är skapade av Sam Johnson från designkollektivet Ten. Tyvärr hittar jag ingen aktiv länk till Ten, men fler bilder hittar ni hos Kidsomania.

3. Gör en egen Woodstock
Hos guldsmeden och plastdrottningen Giorgia hittar jag denna ljuvliga Woodstock, Snobbens eviga följeslagare. Ser ni vad han är gjord av?

4. Blommande plastpåsar
Ibland blir fula saker magiska. Ett fantastiskt exempel på det är de blommor som Susie från Handy with scissors gjort – av plastpåsar!

5. Ordning bland banden
Man behöver inte alltid pyssla med plasten. Många plastförpackningar är också mycket bra förvaring. Helena håller ordning på banden med med hjälp av godisburkar.

Samlingsinlägg plast | Pysselbolaget

6. Julkalender av lock
Det är skönt att vara ute i god tid. Varför inte starta årets julkalender redan nu? Hos Helena Lyth finns den här supersmart kalendern gjord av mjölkpaketslock. Börja spara, vettja!

7. Sötaste skeletthinken
Halloween är kanske inte heller runt hörnet, men det skadar inte att vara förberedd. Snyggaste halloweenhinken hitta ni hos Merrilee.

8. Trolska trollsländor
Hos Handmade Charlotte hittar jag fler fina saker att göra med plastlock! Dessa trolska trollsländor är också fina utomhus.

9. Från skräp till skatter
Kreativa Karin kan konsten att förvandla skräp till skatter. Med en stadig och kreativ hand förvandlar hon den tristaste burk till något de flesta stolt skulle ha framme. Det här är bara ett exempel. 

10. Plastiga statyer med attityd
När jag började samla plastlock drömde jag om att bygga figurer av dem. När det väl blir dags ska jag besöka Mini Mad Things igen. Deras skärpgubbar är ljuvliga.

Isbjörnsväska | Pysselbolaget

11. Vi vill också bidra med en gnutta inspiration. Några tomma schampoflaskor blev till väskor för små saker.

Hoppas ni hittar något roligt ni vill pyssla i helgen. Eller kanske ni hittar en ny pysselinspiratör att följa. Vi passar på att önska trevlig och kreativ helg!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.