0
Pysselbolaget
Skräpåret

Möt Kreativa Karin – Sveriges pysseldrottning!

Kreativa Karin | Pysselbolaget

Kreativa Karin är Sveriges alldeles egna pysseldrottning. Under det färgglada och kreativa varumärket håller hon workshops, skapar produkter, skriver böcker och delar generöst med sig av pysselinspiration. Och vi är många som älskar det hon gör. Möt kreatören bakom Instagrams färggladaste konto – Kreativa Karin!

Kreativa Karin | Pysselbolaget

Karin, berätta lite om dig själv och om dina pyssliga kanaler

Sedan 5 år tillbaka arbetar jag heltid med mitt företag och varumärke Kreativa Karin. Jag frilansar mina uppdrag genom sociala medier, kampanjer och designsamarbeten med företag och organisationer. Jag har gett ut tre barnböcker, skapat och medverkat i olika teveproduktioner samt utvecklat leksaker och inredningsprodukter. Jag håller i workshops för vuxna och barn och min passion för PYSSEL och eget skapande genomsyrar alla mina projekt.

Vad är bäst med pyssel?

Jag älskar att få skapa och sätta min personliga prägel på saker. Att få göra saker från ”scratch” så mycket som möjligt. Att förvandla något gammalt och slitet eller skräp till något nytt och spännande som får ökad livslängd. Jag älskar färg och mönster och tycker världen borde bli mer lekfull! En stor sporre är att genom sociala medier få möjligheten att inspirera andra till att bli mer kreativa.

Kreativa Karin | Pysselbolaget

Var hittar du inspiration till dina pyssel?

Jag älskar ju som sagt färg, form, grafiska mönster och lekfulla detaljer. Jag inspireras mycket av tecknade serier, illustrationer, kulturer som kawaii, inredning, design och mode, barnavdelningen är en favorit när det gäller mönster, motiv och accessoarer. Jag tycker att material, dess egenskaper och form, gärna får tala till mig och bestämma i vilken riktning projektet tar oss. Jag inspireras också mycket av andra kreativa människor på sociala medier och bilddelningsappar som Pinterest, jag ser ett spännande projekt eller material och applicerar det till min stil och estetik.

Vi pratar mycket om kartong den här månaden. Har du några favoritpyssel gjorda av kartong?

Mina favoritmaterial just nu är verkligen toarullar och äggkartonger. Toarullar har jag länge använt till alla möjliga projekt och är perfekt vid stora workshops. Jag sparar till och med toarullar när jag är bortrest eller bor på hotell.

Äggkartonger har jag länge undrat vad jag skall göra med tills jag började klippa och ta isär kartongerna. Då upptäckte jag att man kan skapa näsor, hattar och andra detaljer av formerna. Båda materialen suger åt sig färg mycket bra och är perfekt att bygga roliga figurer med!

Kreativa Karin | Pysselbolaget

Har du några tips för att komma igång när man ska pyssla?

Bra verktyg och inspiration! Hitta någon du gillar att följa på sociala medier och gör en lista med projekt du skulle vilja prova.

Investera i en riktigt bra sax, en limpistol, hobbyfärger och några vattenfasta pennor. Kör sedan på och oroa dig inte för resultatet första gången, jag testar alltid mina pyssel några ggr innan jag hittar rätt väg att gå och lär känna materialen. De där sista detaljerna brukar vara pricken över i:et!

Idé, pyssel och foto: Kreativa Karin Andersson

Kreativa Karin | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.