0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Bra att ha hemma till pysselstunden

Pysselmaterial | Pysselbolaget

Inlägget innehåller annonslänkar till inköpsställen.
Och vad innebär det så, kanske ni undrar? Jo, om ni handlar något får jag några ören för besväret. Härligt, eller hur! Jag länkar aldrig till produkter jag själv inte rekommenderar, det hoppas jag ni vet. 

Vi är många som är hemma lite extra mycket just nu och det finns fler tillfällen för pyssel. Även om jag pysslar mycket med återvinningsmaterial är det vissa saker man måste köpa in. Här kommer min lista på bra att ha hemma-saker till pysselstunden.

Pysselmaterial | Pysselbolaget

Lim och klister

När det kommer till lim och klister använder jag mest två olika typer; hobbylim och limstift. Man behöver inte köpa en så stor förpackning hobbylim som vi gjort, de små förpackningarna räcker också länge. Limstift däremot köper jag gärna i två-pack! Det går åt mängder i vårt hus.

Vi använder också en lågtempererad limpistol för projekt ska vara klara snabbt. Limmet torkar så fort det svalnat, vilket är perfekt vid stora byggen eller när många små saker ska fast fort.

Ett tips när man använder limpistol är att alltid ha ett glas kallt vatten nära. Ömma och varma små fingrar kan då snabbt kylas av. Stora fingrar också, för den delen.

1. Skollim stor och skollim liten
13. Limstift, 2 pack
12. Limpistol, lågtempererad och limstänger

——

Hobbyfärg

Hobbyfärg är värt att lägga lite extra pengar på eftersom den är så användbar. Den fäster på de flesta material och täcker fint även på mörka föremål. De går utmärkta att blanda till önskade kulörer. Jag köper en stor förpackning vitt och svart och mindre förpackningar av andra färger.

2. Hobbyfärg vit stor och svart stor – och till sist, alla färger

——

Fina band

Fina band, fransar och spets är alltid användbart när man pysslar. Håll utkik på loppisar, sybehörsaffärer och kanske också i mormors syskrin.

3. Bollfrans och vågiga bomullsband
11. Bandet från en tårtlåda. Japp, jag sparar allt!

——

Pompom Maker

Det här är min favorit-plastpryl! Men dessa rara cirklar gör man garnbollar på ett kick. Kolla in vår film om du är nyfiken.

4. Pompom Maker

——

Tuschpennor

Satsa på giftfria tuschpennor av bra kvalet så behöver du inte handla dem så ofta. Bra att ha hemma är även vattenfasta spritpennor.

5. Tuschpennor
14. Vattenfasta pennor

——

Filttyg

Filttyg är praktiskt och lätt att jobba med för pysslare av alla åldrar. Finns ofta i storpack med många härliga färger.

6. Filttyg

——

Penslar

För våra projekt krävs inga extravaganta penslar. Jag använder IKEAs fina små penslar från barnavdelningen.

7. Penslar

——

Saxar

Det är roligare att klippa om man har en bra sax. Har man råd skulle jag rekommendera att köpa in ett par saxar av riktigt bra kvalitet, en stor och en liten. Några av mina Fiskarssaxar har hängt med i 30 år. När de blir slöa lämnas de in för slipning. Smart, eller hur? Andra prisvärda saxar hittar ni i varuhus och på stormarknader.

8. Sax för stora pysslare och för små

——

Tygbitar

Små tygbitar är bra till många saker. Spara små bitar av mjuka tyger, snygga mönster och härliga färger.

9. Tygbitar

——

Paljetter

Vi använder inte paljetter så ofta, men de gånger vi gör det är det härligt att få duka fram några riktigt fina paljetter. Det paket som jag en gång i tiden köpte räcker fortfarande.

10. Tyvärr finns inte just vårt paket i lager, men de här är också fina.

——

Håltång

Alltså inte helt nödvändig, men så praktisk när man väl ska till att göra ett gäng hål. Det är ett verktyg man köper en gång – och har för resten av livet. Du väljer själv.

15. Håltång

——

Garn

Garn att knyta snoddar, brodera eller göra garnbollar av finns ofta till bra pris på stormarknader, hobbyaffär eller loppisar. Akryl eller ull funkar bäst till garnbollar, bomull passar utmärkt till snoddar och armband.

16. Garn

——

Jamen resten då, nog krävs det väl mer för att pyssla? Jovisst, men de sakerna hittar ni förmodligen hemma. Spara flingpaket, glasburkar, kartong, bita av presentpapper, papprullar och plastflaskor och ni har alltid material hemma att pyssla med!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.