0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör små korgar i läderpapper

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

Kolla vad jag packade upp efter Craftcation, vår kreativa helg på Wij Trädgårdar – korgar i läderpapper! Vad är det, undrar ni kanske? Jo, det är ett material framställt av cellulosa och latex, som beter sig som en blandning av tyg, papper och läder. Det går att både tvätta och sy i och det passar himla fint till de djurkorgar vi tidigare gjort i filt. 

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

Ni som följer oss på Instagram har förmodligen redan sett att jag ägnade hela förra helgen till att pyssla. Jag  var på Craftcation tillsammans med ett ljuvligt gäng kreativa människor. Fler bilder från helgen kommer, jag lovar! Alla deltagare hade med sig egna projekt och material men vi hade också förmånen att få material från några olika företag. Ett av de material som gjorde succé var just läderpappret från Creative Company. Jag är rätt konservativ när det kommer till pysselmaterial och det är inte ofta jag testar nya material, men det här var en mycket positiv överraskning. 

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

Ni behöver

För att göra en lite korg i läderpapper behöver ni läderpapper, en sax, vattenfast penna och provpåsklämmor. 

Ni behöver också en mall. Den kan ni ladda ner här:

Liten korg i läderpapper

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

Börja med att klippa ut mallen. Klipp sedan till läderpappret enligt mallen. Malin gör en korg i grått. 

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

Rita sedan ut ögon och nos på läderpappret. Jag använde en vattenfast penna, men det går också bra att klippa ut ögon och nos i annat papper och limma på. 

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

Nu är det dags att vika ihop och göra hål i sidorna på korgen. Vik upp sidorna först, sedan fram och baksida. Gör hål, ett på varje sida, rakt igenom alla laget. Hänger ni med? Om inte så finns bildinstruktioner här.

Jag fick låna en håltång av Malin för att göra mina hål, men det går att göra med en vass sax. Sätt  ihop korgen med provpåsklämmorna. 

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

Klart! Det var många som gjorde korgar i läderpapper. Alla blev så personliga och söta. Den här är gjord av Anna på Pysselliv. Vi testade också att göra dem i tapet, men dessa visar jag en annan dag. 

Om ni är nyfikna på Craftcation finns gott om bilder vår InstaStory. Fler bilder kommer också – jag lovar!

Korgar i läderpapper | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.