0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Pärlsmycken

Pärlsmycken | Pysselbolaget

Ibland behöver man lite extra inspiration för att komma gång, håller ni inte med? Boken Pärlsmycken – Steg för steg-guide till de finaste smyckena gjorde susen för vår del. Häng med så berättar vi mer!

Pärlsmycken | Pysselbolaget

Boken Pärlsmycken är en bok som handla om att göra smycken av pärlor. Inte så originellt, tycker kanske ni? Den är faktiskt lite originell på så sätt att författaren bara är fjorton år. Margrethe Hjort Hay, dotter till grundarna av inredningsföretaget Hay, är redan en inbiten och duktig pärlsmyckeskapare och det visar hon i boken. 

Det var Margrethes mormor som väckte pärlintresset, men Margrethe har själv utvecklat tekniker och hennes smycken säljs i modebutiker i Danmark. ”Jag gör alltid smycken som jag själv vill använda”, säger hon. Nu kan vi göra likadant!

Pärlsmycken | Pysselbolaget

Boken är indelad i tydliga kapitel, fyra med olika smyckevarianter och tre lite kortare med information och inspiration. Vi får bland annat en genomgång av de olika verktyg som används i boken. Den innehåller sexton beskrivningar på armband, halsband, ringar och örhängen.

Pärlsmycken | Pysselbolaget Pärlsmycken | Pysselbolaget

Varje smyckeskapitel inleds med fina listor på vad som behövs och tydliga steg för steg-bilder på hur respektive smycke är gjort. Vi får också se olika varianter av samma smycke och man förstår att det är lätt att skapa unika smycken själv.

Pärlsmycken | Pysselbolaget Pärlsmycken | Pysselbolaget

Vi gick båda igång på projekten i boken, men gjorde inte precis som i boken utan kom på egna varianter. Det är lite pilligt att hålla på med så små pärlor, men inte svårt. 

Pärlsmycken | Pysselbolaget

Det är roligt att en så pass ung tjej släppen en bok och det är inget snack om att hon är duktig. Mycket är fint och bra i boken, men personligen tycker jag att det är lite för lite variation. Många av smyckena ser ungefär likadana ut. Det är väldigt lätta att spinna vidare och göra egna varianter, men jag skulle önska mer innehåll. Jag skulle säga att boken är en inspirerande och utmärkt present.

Boken Pärlsmycken – Steg för steg-guide till de finaste smyckena är inbunden med hårda pärmar. Den har 109 sidor och ges ut av Rabén & Sjögren. Övrigt material är från Panduro. 

Pärlsmycken | Pysselbolaget Pärlsmycken | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.