0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Födelsedagskalender av träpärlor

 

Födelsedagskalender | Pysselbolaget

Idag ska vi trä träpärlor på ett läderband. Varför då, undrar ni kanske? Jo, för att jag en gång såg en bild. Vissa bilder dröjer sig kvar, pockar på uppmärksamhet och vill liksom inte släppa taget. Just den här bilden är från Ginas instagramflöde och föreställer träpärlor uppträdda på ett läderband. Det är en adventskalender i all enkelhet. Så vackert. Originalet som hänger hos Gina är tillverkad av Fanny. I min version blir det en födelsedagskalender istället för en adventskalender. Häng med!

Födelsedagskalender | Pysselbolaget

Ni behöver

Vill ni göra som jag behöver ni träpärlor i olika storlekar, ett läderband, hobbyfärg, penslar samt stämpelbokstäver och en stämpeldyna.

Födelsedagskalender | Pysselbolaget

Gör så här

Jag målar hela eller delar av ett gäng träpärlor. Endel får mönster, endel får ingen färg alls. Tanken är att de stora pärlorna representerar våra födelsedagsmånader och de små får i par representerar de andra månaderna. Till sist fick jag hjälp av Freja att trycka våra födelsedagsdatum på de stora träpärlorna.

Födelsedagskalender | Pysselbolaget

Födelsedagskalender | Pysselbolaget

Jag använder mig gärna av grillpinnar, ni vet de där pinnarna man hittar i närheten av grillsåserna i mataffären. Dels gör jag prickar hjälp av änden på en grillpinne, dels låter jag de målade träpärlorna torka på grillpinnar som vilar över kanten på en kartong. Smart, eller hur?

Födelsedagskalender | Pysselbolaget

När all färg torkat trär jag upp träpärlorna på ett tjockt läderband, med en ögla i toppen.

Födelsedagskalender | Pysselbolaget Födelsedagskalender | Pysselbolaget

Min alldeles egen födelsedagskalender är klar! Hoppas att ni gillar den. Jag sänder en tacksam tanke till Gina, som delade den bild som inte ville släppa taget, och Fanny som gjorde originalet.

Och krukan då? Beskrivning på den hittar ni här.

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.