0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Pysselbolaget letar lekfullt på Formex 2018

Lekfullt Formex 2018

Japp, förra veckan hittade ni mig här – på Formex 2018. Vad gör en pysselbloggare på Nordens största inredningsmässa kanske ni undrar? Jamen det är här det händer! Här presenteras årets nyheter och trender, och här hänger många som jag gillar. Formex är en fackmässa för agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och media från hela inrednings- och presentbranschen. Hit kommer butiksinnehavare och inköpare från hela landet för att lägga sina ordrar för nästa säsong. För hit kommer House Doctor, Himla och Ernst! De visar upp sina nya produkter i stora fina montrar. Men här finns också nya designers, unga designers och unika hantverkare. Form, färg, kreativitet och inspirerande sällskap – vad mer kan man begära på en onsdag i januari? Häng med mig när jag letar lekfulla produkter, kreativa lösningar och skaparglädje!

Lekfullt Formex 2018

Den här gången vill jag visa er alla fina och lekfulla djur jag spanade in på mässan. Många av dessa söta skapelser är gjorda för att uppmuntra till lek, och kreativiteten är det inget fel på. Vad sägs om en igelkottematta från Klippan, en  bedårande kattskål från Bloomingville, en nallelampa från byON eller en igelkottepuff från Kid´s Concept. Är de inte bedårande?

 

Lekfullt Formex 2018

Jag skulle tro att ballongdjur fått stå modell för de här utsöta lamporna från byON. Den klassiska ballonghunden går ju utmärkt att kopiera även i andra material. En avlagd långstrumpa borde funkar.

Lekfullt Formex 2018

Bedårande är också djuren från Plentimals. De är tryckta på tallrikar och muggar men finns också i klossform, som man själv sätta ihop till olika djur. Kolla animationen på deras hemsida så förstår ni precis. Fiffigt, tycker jag, och önskar att jag haft yngre barn. Klossar är inget jag kan komma hem med och förvänta mig glädjeskutt. Men ni som följer mig på IG har kanske sett att jag införskaffat ett par anteckningsböcker med Plentimals söta djur på.

Lekfullt Formex 2018

Lekfullt var det också hos Kay Bojesen, som i sin monter även visade hur tillverkningen går till. Den klassiska apan i trä finns även i affischform, visste ni det? Praktiskt!

Lekfullt Formex 2018

Hos Camilla Engdahl sprang jag på ett gäng rara koppar. De kan kanske pigga upp morgonkaffet?

Lekfullt Formex 2018

Mässa täcker såväl stora etablerade varumärken som mindre designers och hantverkare. I området för Design Talents visade Linnéa Teljas Puranen upp sin supersöt papperstejp. Linnéa har fattat vad som saknas på marknaden. Här prata vi inte små pluttiga rullar med tejp, dessa har samma storlek som packtejp. Yes! Det gillar vi. Hoppas vi får se mer från dig, Linnéa!

Lekfullt Formex 2018

Även hos Leila verkar ledordet vara lekfullhet. Hela monterar är som ett kalas! Söta pappmuggar och servetter trängs med enhörningstårtor och färgglada maränger. I montern står som vanligt Leilas lilla bil, men den här gången är det viss en sjöjungfru som kör.

Lekfullt Formex 2018

Jag fascineras av den kreativitet som alla dessa formgivare måste inneha. Monter efter monter visar upp nya praktiska saker, påhittiga saker eller bara fina saker. Vissa formgivare skapar nya kollektioner flera gånger om året. Var hämtar de sin inspiration ifrån? Vad tänkte formgivaren på när hen kom på att göra en ljusstake som ser ut som ett par fötter, till exempel? Varifrån kom den inspirationen? Visst är det kul!

Jag blev förstås tokigt inspirerad på mässan och har en lång lista på djur jag själv vill tillverka. Inte köpa, utan göra. Återbruk och skapande ligger mig varmt om hjärtat, det har ni säkert sett här på bloggen. Jag är emot att köpa nytt och handla mer, det blir extra tydligt när jag går på en mässa som Formex. Jag tycker att det är viktigt att vi kan använda det som finns och göra det vi själva behöver eller vill ha. Vare sig det är trendigt eller inte. Men det finns också många som tänker rätt, tillverkar rätt och vill göra bra. Konsumtion i sig är inte fel, men vi behöver bli mer insatta i vad det innebär att konsumera. I nästa nedslag från Formex 2018 kommer jag berätta med om hantverk, och hantverkarna jag fick se där, men innan dess ska vi hinna med lite pyssel. Trevlig onsdag!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.