0
Pysselbolaget
julpyssel

Pyssla söta julgranskulor av kartong

Kartongkulor till granen

Kan man göra julgranskulor av kartong? Klart man kan! I äkta återbruksanda gör vi ett sista pyssel innan julledigheten kickar in. Det finns alltid tid för ett sista pyssel, eller hur!

Kartongkulor till granen

Ni behöver kartong, en sax, hobbyfärg och penslar, tuschpennor och washitejp. Ni behöver också nål, tråd och kanske en pärla eller två.

Kartongkulor till granen

Den här tiden på året brukar vara bra när man letar kartong i olika tjocklekar. Till våra julgranskulor använder vi oss av en lite tjockare kartong, typ den som beställda böcker kommer levererade i. Varje kula består av två cirklar. Vi klipper ett gäng cirklar och klipper sedan mer en springa i varje mot mitten. Springans bredd beror på tjockleken på kartongen. Testa gärna att de passar ihop innan ni börjar dekorera.

Vi målar sedan våra cirklar med hobbyfärg.

Kartongkulor till granen Kartongkulor till granen

Nu är det dags att dekorera! Vi använder washitejp och poscapennor till våra kulor, men här sätter bara er fantasi gränserna. Använd kritor, klistermärken eller annat ni har hemma. Tänk bara på att om mönstret på cirklarna ska passa ihop behöver de vara spegelvända.

Kartongkulor till granen

När färgen torkat trycker vi ihop cirklarna. Vi fäster en tråd i toppen på julgranskulorna så att de går att hänga i granen. Vi pimpar också julgranskulorna med en extra pärla.

Kartongkulor till granen

Kolla så fina de blev. Återbrukade julgranskulor av kartong – check!

Kartongkulor till granen

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.