0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Gör egna anslagstavlor av grytunderlägg

Cork Boards by Pysselbolaget

Visst har ni sett det förut – fiffiga anslagstavlor gjorda av grytunderlägg i kork? Det är ett lätt sätt att skapa ordning för små ytor och plånböcker. Ett fint exempel hittar ni hos Fröken Turkos. Vi gör idag vår egen variant, men med söta öron. Passar utmärkt i barnrummet, eller kanske ännu hellre på ett kontor!

Cork Boards by Pysselbolaget

Ni behöver grytunderlägg i kork, våra kommer från Lagerhaus. Ni behöver också mossgummi, klister, ett band, en penna och sax.

Våra anslagstavlor är inspirerade av en spegel som jag sett hos Mia Kinoko. Kika gärna in hos henne om ni letar fint till barnrummet. Grytunderlägg finns på många ställen. Våra kommer, som sagt, från Lagerhaus och jag gillar dem eftersom de är extra tjocka.

Cork Boards by Pysselbolaget

Börja med att rita av grytunderlägget på mossgummit. Rita också ut en cirkel mindre än den första. Det här blir vår ram runt grytunderlägget. Rita till sist ut öron och klipp sedan ut alla delar.

Lägg klister runt på grytunderlägget och lägg på ramen. Vi avslutar med att limma fast bandet längs med kanten. Ett par knappnålar håller bandet på plats tills det torkat.

Ta-ta! Ett gäng trista grytunderlägg är nu en grupp söta anslagstavlor! Sätt upp dem tillsammans eller bara en. Våra anslagstavlor kan pigga upp vilket trist rum som helst, håller ni inte med?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.