0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla egna Trolls – av toarullar!

Har ni sett filmen Trolls? Själv är jag uppväxt med penntroll och det värmer ett mammahjärta att se dem igen. Idag pysslar vi egna Trolls, eller penntroll, av toarullar. Det är ett pyssel som inte kräver massa dyra material men väl lite fingerfärdighet.  Trollens hår är perfekta att öva saxmotorik på. Blir frisyren för kort är det bara att byta ut håret och börja om!

Ni behöver färgat papper, toarullar, klister och sax. Vi har också använt självhäftande ögon, men det går lika bra att måla ögonen direkt på rullen med en penna.

Pappret vi använder är origamipapper och finns i vår låda från Make & Create. Origamipappret är lagom tjockt att jobba i och kommer i många härliga färger.

Börja med att täcka rullen med det pappret som ska vara ansiktsfärg. Limma sedan på ett papper som ska funka som hår.

När limmet torkat är det dags för ögon, nästa och mun. Våra ögon är självhäftande och lätta att sätta på. Näsan har vi klipp till av ett annat papper. Klipp öronen dubbla med flikar, som på bilden.

På så sätt är det lätt att klistra på dem på rullen.

Nu kommer det roligaste momentet – klippa hår! Klipp långa remsor uppifrån och så långt ner ni vill.

TP Trolls by Pysselbolaget

Stora barn klipper själva, små barn kan behöva lite hjälp att hålla i rullen medan de klipper. Och blir klippningen fel är det bara att byta papper och börja om.

TP Trolls by Pysselbolaget

Trollen är en del av vårt sagotema för den här månaden och nu är det klara för lek. Kanske får de nya frisyrer i morgon. En rosett eller två är nog inte fel. Vad tror ni?

Följ oss på Bloglovin’ så missar ni inte ett enda av våra inlägg!

TP Trolls by Pysselbolaget

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.