0
Pysselbolaget
alla hjärtans dagspyssel

Mer fluffig kärlek åt folket!

Inlägget innehåller annonslänkar till inköpsställen.

Det är snart alla hjärtans dag och här ska sprida kärlek – fluffig kärlek! Idag gör vi mjuka, lätta hjärtan av garn att ge bort, hålla i eller hänga upp. Kärlek både för handen, ögat och själen. Garnbollar är lätta att göra och roliga att ge bort. Välj fluffiga garner i vackra färger och sätt igång.

Pompom hearts 5

Ni behöver garn, sax och en Pompom Maker. Garnet bör vara i akryl eller ull. Garnbollar av bomullsgarn blir lätt lite spretiga.

Pompom hearts 6

Första gången vi såg garnbollar som hjärtan var hos Willowday. Vi har gjort en egen variant, men gå gärna in hos Gina och kolla in hennes fina hjärtan.

Vi har använt en Pompom Maker, den minsta sorten. Börja med att göra garnbollarna. Det behövs 3 garnbollar till varje hjärta. Om ni känner er lite osäkra på hur man gör garnbollar så kolla in vår film;

Hur man gör garnbollar med en Pompom Maker…

…och inlägget hur man gör en garnboll med kartongcirklar.

Pompom hearts 7

När garnbollen är klar är den oftast lite ojämn. Jämna till bollen med en sax, men spara de garntåtarna som ni knytet ihop garnbollen med.

När alla tre bollarna är klara är det dags att knyta ihop dem till en trekant. Vi knyter först ihop den nedersta bollen med den som ska vara till vänster. Använd bara en av garntåtarna från varje boll när ni knyter ihop dem. Se till att knuten är ordentligt knuten och klipp sedan av dessa två tåtar. Sen knyter vi ihop den nedre med den högra bollen. Även här klipper vi av garntåtarna när efter vi kollat att de är ordentligt knutna.

Till sist knyter vi ihop den vänstra och den högra bollen. Vi sparar dessa två sista garntåtarna så att hjärtat går att hänga upp.

Nu är det dags för det roligaste – att frisera bollarna ordentligt. Klipp bollarna i omgångar så att de bildar ett hjärta. Håll upp bollarna på lite avstånd med jämna mellanrum för att se vad som behöver justeras.

Pompom hearts 8

Lätt, eller hur? Våra hjärtan är klara att packas och ges bort. Vi hoppas på att sprida mycket kärlek i år.

Pompom hearts 10

Pompom hearts 9

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Anna María
    27 January, 2017 at 2:17 pm

    Så fina och fluffiga hjärtan! Det här vill jag absolut prova!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.