0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Vi kanske kan rädda världen med pyssel!

sparbossor

För ett par veckor sedan rann bägaren över och jag la ut ett känsloladdat inlägg om den maktlöshet jag känner inför vad som händer i världen. Sedan dess har vi möts av fler förskräckliga bilder från bland annat Syrien. Hur många fler barn ska grävas fram ut rasmassor innan världen reagerar?

Men det har också hänt fantastiska saker. Många av er har uppmärksammat och hakat på min uppmaning att pyssla och spara till Världens barn! Varje fin sparbössa på Instagram har värmt mitt hjärta. Tack alla ni som pysslar, sparar och delar. Tack till alla er som trots att ni inte haft tid att pyssla ändå tagit er tid att dela. Tack till alla er som inte vågat eller velat dela men pysslar och sparar. Tack till er som redan satt in pengar på #pysslaförvärldensbarn! Och tack till alla er som hört av er med varma ord och pepp. Jag känner mig lite mindre maktlös idag, för det ser ut om att vi faktiskt kan göra skillnad tillsammans.

De fina sparbössorna som hittills delats under #pysslaförvärldensbarn kommer från
@mammaheleneo, @parlpluttan, @pysselliv
@craftandcreativity, Frida, @pysselkompisarna
@diysweden, @1trappaupp, @created_by_malin
@annahesselbom, @vadpysslardommed, @hannazetterlundd
@kreativakarin, Lina, @lukas_rum

sparbossor-3

Från @familyfirst_diy fick vi också den här fina bilden med texten ”Det borde vara en självklarhet att alla barn ska ha ett hem där det lyser i fönstret, en trygg plats. Men så är det inte.”

Låt oss göra något åt det! Än finns tid att vara med i #pysslaförvärldensbarn. Gör så här:

1 Pyssla tillsammans
Leta fram burkar, kartonger och mjölkpaket och pyssla er egen sparbössa. Samla era slantar i den. Pyssla stort eller smått. Spara lite eller mycket.

2. Ladda upp och dela
Inspirera andra genom att ta en bild av er sparbössa och lägg upp den på Instagram med #pysslaförvärldensbarn. Har du ett stängt IG konto eller inget konto och ändå vill dela med dig av din sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget.

3. Skänk pengar till Världens barn
Sätt in era sparade slantar till Världens barn på fredag. Då går Världens Barn-galan av stapeln. Vi har öppnat en egen insamling bara för er. Den hittar ni här.

 

Varmt tack till alla er som på något sätt deltar!

pysslaforvarldensbarn_banner_small

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Wilda
    4 October, 2016 at 9:52 am

    Så himla fint att initiativet får liv och sprids! Ni är så bra <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.