0
Pysselbolaget
smyckespyssel

Bär ditt favoritdjur runt halsen

Animal neckalce

Idag är vi på de där trälisterna igen. Det är verkligen ett roligt material att jobba i och det finns så mycket roligt att göra. Vi har tidigare gjort nyckelringar och prydliga halsband samma material. Den här gången blir det halsband med mer humor. Vi har förvandlat de små träbrickorna till söta favoritdjur och vi vill gärna visa er hur vi gjort.

Animal neckalce2

Ni behöver tunna trälister, våra lister är 4 x 0,5 cm, en såg, pärlor i trä eller plast, ett snöre, hobbyfärg och en pensel. Ni behöver också något att borra små hål med och lite sandpapper.

Animal neckalce3

Såga först listerna till mindre brickor. Borra små hål för snöret och sandpappra sedan bort vassa kanter efter såg och borr. Sen är det bara att sätta igång och måla!

Animal neckalce4

Jag valde att bara måla ansikten på djuren…

Animal neckalce5

… medan Freja målade hela brickan. För att forma ögon, nos och fluga har vi använt olika saker att trycka med. Nosen är tryckt med en skumpensel, ögonen med den trubbiga änden på en grillpinne. Flugorna som mina djur har fått är tryckta med en suddgummistämpel som vi själva skurit till. Att hitta saker att trycka med är roligt. Testa och se vad som går bra, tex tops, potatisbitar och annat. Kanske vill ni också måla träkulorna i färg.

Animal neckalce6

När färgen torkat, trä upp bricka och träkulor på snöre och halsbandet är klart!

Animal neckalce7

Hej!

Animal neckalce8

Om man vet att man ska använda sitt halsband mycket kan det vara bra att lacka alla delar med en klar lack. Då håller färgen längre.

Animal neckalce9

Så här blev våra djur! De var roliga att göra och är roliga att bära. Funkar som humörshöjare vilken dag som helst, det lovar jag!

Animal neckalce10

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.