0
Pysselbolaget
samarbeten

Ge bort kreativitet i sommar

Pyssla med migPresenter stora eller små är roliga att ge bort – speciellt om det finns en tanke med dem. Vi får många mejl från er som köpt vår bok och alla säger samma sak; boken får igång till och med den mest oinspirerade pysslare. Den skapar kreativitet. Vuxna som barn, erfarna som oerfarna, går loss på toarullar och cd-fodral. Boken har skänkt stunder av skratt, minnen och tillsammans-tid. Bättre betyg kan man nog inte få.

Så här i sommar- och kalastider vill vi passa på att tipsa om boken, så klart, men även hobbyprodukter som kan vara bra att ge bort eller ha med sig till regniga stunder i sommarstugan.

Pyssla med mig4.1

Många av materialen vi använder i boken är hämtade ur återvinningen, det är toarullar, flingpaket och äggkartonger. I kapitlet Återfunnet visar vi hur man gör en finfin ljusslinga med blommor av äggkartonger. Till ljusslingan behövs bra hobbyfärg som täcker och torkar fort. Vi använder många olika varumärken, men den färg vi gillar bäst är Plus Color. Vi har några kulörer som vi alltid använde och vi köper stora burkar av dessa. Men hobbyfärger finns ofta att köpa i mindre 6-pack med olika kulörer. Man behöver inte så många färger till att börja med och hobbyfärger går utmärkt att blanda – köp rött och vitt och blanda lite rosa. Det är en present som både uppskattas och går åt!

Pyssla med mig4

En annan pysselprodukt som rolig att ha eller ge bort är washitejp. Washitejp är en japansk papperstejp gjord av naturfiber. Den känns och fungerar lite som maskeringstejp, men den stora skillnaden är att washitejp kommer i alla tänkbara mönster och färger. Den är underbar att använda för att sätta upp konstverk och dekorera med. De märkta kalasglasen är från kapitlet Partaj ur Pyssla med mig.

Pyssla med mig5

Mönstrade papper att pyssla med brukar få igång de flesta. Vem blir inte glad av färg och mönster! Arken går att använda till många fina saker och tillsammans med ett paket rörliga plastögon kan mästerverk skapas av både stora och små. Våra ugglor från kapitlet Husbus är ett exempel på ett mästerverk som är roligt att göra och går att använda länge.

 

Pyssla med mig3

Pyssla med mig2

Jag erkänner gärna att jag är lite av en pysselnörd. Jag samlar saker, testar och tänker pyssel mest hela tiden. Men man behöver inte vara nörd för att ha en kreativ stund med barn, sina vuxna eller barnbarn. Inspiration finns att få på nätet, i tidningar och inte minst i vår bok! Ge bort en gnutta kreativitet i sommar i form av en bok, färg eller pysseltid tillsammans med någon ni gillar. Det finns risk att det blir kladdigt och det finns risk att det blir rörigt. Men oftast är det alldeles, alldeles underbart.

Läs mer om boken här. Om du beställer boken från oss finns möjligheten att få den signerad! Boken finns också i webbutiker, bokhandlar och nätbokhandlar.

Pyssla med mig6

Det här inlägget är inte sponsrat. Alla produkter vi nämner är produkter vi använder och gillar.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Matilda
    30 May, 2015 at 11:33 pm

    Tack för påminnelsen – tror att det här kan bli en finfin present till ett födelsedagsbarn i sommar! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.