0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Bångstyrig regnbågshylla

Rainbow bookshelf PB 2014 1

Alla våra pyssel funkar tyvärr inte så bra som vi hoppats, vår regnbågshylla är ett exempel på det. Hade inte den färdiga hyllan blivit så bra hade jag inte visat det här projektet på bloggen. Det tog mig dagar och många grå hår att slutföra hyllan och är ni inte vana vid att hantera sprayfärg och stora möbler rekommenderar jag att ni lämnar hyllan till ett proffs. Resultatet blev, trots allt, underbart. Så här gjorde vi!

Rainbow bookshelf PB 2014 2

Vi använder en hylla, där lilla L:s mamma redan tapetserat bakväggen, sprayfärger i kulörer som matchar tapeten samt en spraylack. Vi har använt vanlig sprayfärg från färgaffären men nu finns vattenbaserad och miljövänlig sprayfärg från Montana på den svenska marknaden!

Rainbow bookshelf PB 2014 3

1. Tanken är att varje hyllsektion ska få en egen färg, därför ritar vi ut var hyllplanen ska sitta innan vi tar isär hyllan. Det kan också vara en god idé att märka ut vilken hylla och sidan som ska ha vilken färg. När allt är isärplockat är det lätt att göra fel – tro mig.

Rainbow bookshelf PB 2014 4

2. Sandpappra ytan lätt, annars fastnar inte färgen. Tejpa och täck sedan de delar som inte ska målas. Sen är det bara att köra igång; spraya – ta bort tejp – torka, och igen; tejpa om – spraya – ta bort tejp – torka… Spraya tunna lager många gånger och se till att alltid ha god ventilation. Vi är alltid utomhus när vi sprayar. Avsluta med att lacka alla målade ytor. Vi använder en spraylack från Montana framtagen just för det här ändamålet.

Rainbow bookshelf PB 2014 5

Visst låter det enkelt! Låt er inte luras, jag har släpat hyllplan ut och in, tejpat fler gånger än jag orkar räkna och sprayat fel färg på fel hyllplan – men resultatet är underbart. Hyllplanen lyser och den vackra tapeten kommer fram ännu tydligare. Är det dumt att jag visar ett pyssel jag inte rekommenderar er att göra? Kanske, men jag litar på att ni känner er egen kapacitet och vet vad ni klara av. Håll med om att hyllan blev bra till sist.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.