0
Pysselbolaget
samarbeten

Tävla om ”Rum för kidsen”

rum för kidsen april PB 2014 4

I slutet på mars fick jag möjligheten att höra och träffa Isabelle McAllister – alla barns favorit och lite min också, faktiskt. Isabelle hade samlat ihop ett härligt och kreativt gäng bloggare och instagramers för att, tillsammans med fotograf och bloggkollega Jenny Brandt, bland annat presentera sin nya bok Rum för kidsen. Vi har fått möjligheten att lotta ut 3 underbara exemplar av Rum för kidsen till er! Men först – mer om boken.

rum för kidsen april PB 2014 2

Rum för kidsen är en inredningsbok – förstås full av ögongodis, vem hade trott annat med fotograf Jenny Brandt bakom kameran. Men den är även fylld av klokheter, något som inte är så vanligt i inredningsböcker. Klokheterna kommer inte bara från Isabelle utan även från ett gäng übercoola ungar som frikostigt delar med sig av sina tankar och åsikter.

Jag läser boken och tänker att här är någon som ser och lyssnar på barn. Vi vuxna vill så gärna göra om och göra rätt, men vad är rätt? Boken innehåller kloka funderingar om att dela rum, att återvinna och att involvera barnen och det gör boken till mer än bara en snygg ”ligga framme” bok. Den bli ett uppslagsverk med tips, inspiration och uppmuntran.

rum för kidsen april PB 2014 1

”Ett hem är inte ett museum” – det stämmer bra hemma hos oss och det är på något sätt skönt att höra någon annan säga att det är okej. Kanske tid med barnen och en inte så snygg vägg också är rätt. Bedöm själv! Vi lottar ut 3 böcker, allt du behöver göra är att lämna ett bra barnrumstips i kommentarsfältet innan fredagen den 2 maj. Lycka till!

rum för kidsen april PB 2014 3

Isabelle är även aktuell med ett gäng charmiga tapeter för Mr Perswall. Mer om Isabelle och Jenny hittar du här. Mer om vår supertrevliga dag på fotografiska hittar du på instagram #isabellemeets

 

You Might Also Like...

45 Comments

 • Reply
  Veronica ericsson
  22 April, 2014 at 3:56 pm

  Att ha en liten myshörna där man kan läsa liten bok eller berätta saga!!. Viktigt att barn tar det lite lugnt ibland.

 • Reply
  AnnaA
  22 April, 2014 at 4:23 pm

  Färg, tycker jag fler borde tänka på. Många färger hejvilt! Det går alldeles utmärkt att blanda in hur många som helst.

 • Reply
  Annika
  22 April, 2014 at 5:34 pm

  Hej
  Vill gärna vinna 🙂
  Mitt bästa tips är att köpa en snygg Blomsterlåda och hänga på sängen. Enkelt att förvara böcker och annat.

 • Reply
  Lina Söderman
  22 April, 2014 at 5:34 pm

  Gå på loppisar köp gamla nattduksbord o låga sidobord, måla om eller ha som dom är. Mina tjejer älskar såna jag fixat då dom ser ut som vuxenmöbler men mindre o i rätt höjd.

 • Reply
  Susanne Weidenhag
  22 April, 2014 at 6:00 pm

  Bra Förvaring är A & Ö när det gäller barnrum!

 • Reply
  Anna-karin
  22 April, 2014 at 7:02 pm

  Sy stora påsar/säckar av tyg från loppis. Snyggare och mindre “skramlig” förvaring för t.ex. Lego eller småbilar än plastbackar.

 • Reply
  Jessie
  22 April, 2014 at 7:53 pm

  Åh vad jag önskar mig denna bok:)) Ett av mina bästa tips är att ha ett stort skrivbord med massa pysselgrejer/ målargrejer/ lim/ pärlor ja allt man behöver för att skapa! Pysslet ska va organiserat så man lätt hittar men projekten ska kunna stå och vänta och skapas under lång tid! Så barnen slipper städa / plocka undan så fort dom pysslat klart!

 • Reply
  hönapöna
  22 April, 2014 at 7:55 pm

  å, vilken spännande bok!
  Jag gillar att använda sådant som man har hemma, så en bokhylla av en gammal sockerlåda med hjul på, som vi har i dotterns rum är ett bra tips!

 • Reply
  Hannah
  22 April, 2014 at 7:57 pm

  Åh vad gärna jag skulle vilja vinna Rum för kidsen!
  Mitt bästa tips för barnrummet är att dekorera en rislampa med utklippta motiv från servetter, som enkelt limmas fast med decoupagelack. Lätt och kul att göra tillsammans med barnen!

 • Reply
  Jennie Nilsson
  22 April, 2014 at 8:16 pm

  Mitt tips är att hänga porträtt på mormor/kompis/katt -alla som barnet gillar, i färgglada ramar på barnets rum 🙂

 • Reply
  Malin
  22 April, 2014 at 8:22 pm

  Detta hade varit perfekt nu när jag väntar vårt första barn! Mitt bästa tips är väggdekor! Enkelt att plocka bort när barnet tröttnar. Hoppas på jättetur!

 • Reply
  Jennie
  22 April, 2014 at 8:48 pm

  Mitt tips är att måla barnens väggar neutralt (vi har valt vitt) för att sedan sätta upp väggdekaler på väggarna. Bara att riva ner och sätta upp nya när barnen växer och smaken ändras. Inte lika dyrt (eller jobbigt) som att måla eller tapetsera om hela rummet!

  Nu håller jag tummarna och hoppas jag vinner!

 • Reply
  Anna M
  22 April, 2014 at 9:21 pm

  Åh den där pärlan till bok har jag toksuktat länge efter nu! Blir glad som ett barnkalas om jag vinner en!
  Mitt bästa tips är att sätta upp tavellist(er) där barnen kan ställa böcker, foton (på sig själv/syskon/familj), diplom, pyssel man gjort, inbjudningskort etc. Enkelt att byta ut och variera vad som står på hyllorna!

 • Reply
  Elisabeth Orr Bågfors
  22 April, 2014 at 9:38 pm

  Mitt bästa barnrumstips är den stora runda lapptäckesfilt med Öljetter i kanten och ett snöre att dra ihop hela “säcken” som jag sydde till vår dotter när hon var bebis, perfekt med bebisleksaker på, men även nu med allt smålego på. Bara att dra ihop och hänga upp på en krok på väggen! Jag vill gärna ha fler smarta tips från boken!

 • Reply
  Fiff
  22 April, 2014 at 9:47 pm

  Mitt roligaste tips är att måla en bilbana på ett bord! 🙂

 • Reply
  Piia karlsson
  22 April, 2014 at 10:34 pm

  Hej! Jag tapetserade en vägg i sonens rum med Blixten Mcqueen-serietidningar. Han har nu tröttnat på blixten och bytt rum men min dotter har inget emot den färgglada väggen. Det är mitt tips. Roligt var det också.

 • Reply
  Therese
  22 April, 2014 at 11:54 pm

  Mitt bästa tips är att strunta i juniorsängen och köpa en riktig säng till ditt barn, gärna 105 eller 120 cm bred så föräldrar, syskon, bästa kompisen, eller mormor bekvämt får plats att sova tillsammans med barnet. Man kan ha madrassen direkt på golvet så blir inte “fallhöjden” så hög och man kan även fylla halva sängen med kuddar och mjukisdjur och ha den som myshörna om barnet bara är 2-3 år gammalt och tycker att sängen känns för stor.

 • Reply
  Hanna
  23 April, 2014 at 12:02 am

  Mitt bästa tips är att flytta runt barnens leksaker ibland. Skapa nya förutsättningar för lek genom att vända på allt. Ställ lego med dockor eller dinosaurier med kritorna. Se vad som händer när barnens fantasi tar över och våra förutfattade meningar om hur en leksak “ska” användas vänds upp o ned.

 • Reply
  Katrin Skatt Gåvertsson
  23 April, 2014 at 6:48 am

  Mitt bästa tips är att fästa ett snöre med klädnypor på väggen för att hänga upp barnens egna konst.

 • Reply
  Stina
  23 April, 2014 at 7:32 am

  Färgglada cykelkorgar på en stång på väggen blir snygg förvaring (gärna sprayade i glada färger) och tavellister för barnböckerna inbjuder till läsning.

 • Reply
  chanette a
  23 April, 2014 at 10:32 am

  Låt barnen få vara med. skissa upp rummet ovanifrån os låt sen barnet själv placera ut möblerna på bilden o andvända färg kritor för att visa vilka färger de vill ha..är ju trots allt deras rum…..

 • Reply
  Pernilla Hillerborg
  23 April, 2014 at 2:45 pm

  Mitt barnrumstips är att ha enbart ett fåtal leksaker framme, resten läggs i en bra förvaringslåda i klädkammaren. Sen byts leksakerna ut allt eftersom. Barnen leker då med sina “få” leksaker istället för att stå handfallen i leksakskaoset. Omväxling förnöjer!

 • Reply
  finurligafroken
  23 April, 2014 at 9:30 pm

  Jag tänker på dom enkla sakerna som att låta barnen vara med och att ha bra förvaring. Men de bästa tipset tror jag nog ändå är yta. Att de finns yta att leka på för barnet/barnen

 • Reply
  Ninnie
  23 April, 2014 at 9:31 pm

  Mitt bästa barnrumstips är att välja ut en bra hörna i rummat där du, tillsammans med ditt barn, bygger ett mystält/mysplats/koja av att hänga upp lakan, filtar, tyg, gardiner (you name it). Fyll på med en massa härliga kuddar, filtar, gosedjur och använd dig gärna av någon form av mysbelysning där inne med. Ett härligt krypin för din älskling och dess kompisar, men även för er, där ni kan läsa en massa böcker och hitta på sagor tillsammans 🙂

 • Reply
  Anna A.
  23 April, 2014 at 10:44 pm

  Mitt bästa tips! – Skaffa en gammal OH-projektor så kan du/ni förverkliga barnens väggmålningar!
  Projektorer finns att hitta begagnade för en liten peng på exempelvis Blocket, eller går att låna från ungarnas skola (tro mig, de skräpar alltid i ett hörn i salen 🙂 Billigare än väggdekaler och mer kreativt! Bara att printa bilder, text etc. på ett OH-papper eller kopiera till OH. Du/ni kan också rita direkt på ett ark. Alla kommer sedan fråga, något avundsjukt, ”Vem har gjort den väggmålningen?” 🙂
  OH-projektorn är även grym att ha som rutnät när man skall hänga tavlor på ett snofsigt sätt. Dessutom har en OH-projektor den väldigt roliga fördelen att den även fungerar som ett ljusbord för barnen att ha mycket roligt med!
  Hälsningar från Bildläraren!

 • Reply
  Nadja Eleonora
  24 April, 2014 at 9:11 am

  Vilken härlig bok- Isabelle är min och sonens idol med 🙂

  Mitt bästa tips för barnrummet är att låta barnen välja hur de vill ha det! Barnrummet (sovrummet) är deras rum!

  När sonen skulle fylla fyra så var det i sammanband med att han skulle få ett eget sovrum- nu är det så att vi inte har så mycket pengar- så det vi gjorde var ca en vecka innan att gå till färgaffären- be om alla färgprovslappar (vi tog med två favoritleksaker också tillsammans med en enkel skiss på rummet) och sen satte han sig ner och planerade. “Jag vill ha den blåa färgen på väggarna, den mörka färgen vid golvet (socklarna) och den färgen där…” Så satt han och planerade och diskuterade.
  Vi köpte färgen och åkte hem. Sedan målade vi hans rum! Det är färgkombinationer som kanske få vuxna skulle välja- men fortfarande två år senare så älskar han rummet! Möbler har han fått bestämma själv på loppis (säng, fotölj och sekretär).
  Det är mitt tips! FÄRG!
  (Men det är väl därför som vi tycker så mycket om isabelle!)

 • Reply
  Cecilia Bengtsson
  24 April, 2014 at 10:35 am

  Hej! Mitt bästa tips är att pyssla och fixa saker själv till rummet! Då blir det mycket mer personligt och roligt, plus att barnet själv fått vara med och fixat! Sen är det bra att tänka på att barn växer och kanske inte alltid kommer att älska svart/rosa/dockor/teater osv. Så om hen vill ha en teaterscen tex, gör en som går att ta bort när barnet inte längre vill använda den!

 • Reply
  Helena
  24 April, 2014 at 2:52 pm

  Hej, om man inte har tid eller ork att måla om just nu (som jag, då) är ett tips att sätta upp färgglada tyger på väggarna. Det döljer ett tråkig vägg bra. Har satt upp ett barntyg på en vägg och skall till att sätta upp ett fint designertyg på en annan. Satte faktiskt upp det med dubbelhäftande tejp. Det drar med sig tapeten om man försöker sig på att ta bort det men jag har ju tänkt måla om så för min del gör det inget :). Snabbt och lätt.

 • Reply
  Roses Åkesson
  24 April, 2014 at 8:47 pm

  hallå!
  mina barn har fått sängarna upphöjda på stomme och IKEA Expedithylla. detta gjorde varsitt krypin med hyllor/utkiksplats etc. sonen ville ha lian o dottern hängmatta. blev till slut varsitt par romerska ringar att leka med! nöjda kids! 🙂

 • Reply
  Helen
  24 April, 2014 at 10:44 pm

  Mitt tips är ett stort skrivbord där det får plats minst ett barn och en vuxen. Just nu används skrivbordet som pysselhörna för dottern på 3,5 år. Vi pysslar alltid tillsammans och mellan pysselstunderna kan ofärdigt pyssel stå kvar. Pysselmayerial finns i omgjorda specerilådor! När dottern har kompisar hemma sitter de där alla tre och pysslar! När hon blir större tänker jag att skrivbordet också blir en plats att göra läxor tillsammans!
  /Helen

 • Reply
  Johanna
  25 April, 2014 at 7:58 am

  Hejsan!
  Mitt tips är att skippa gardiner och häng istället upp vimplar eller girlanger i fönstren, givetvis sådana barnen gjort själva eller varit med om att göra. Kan enkelt bytas ut efter olika teman. Till påsk hade vi gjort kaniner och påskägg av hamapärlor och dem hängde vi upp i fönstren. Nu till valborg har vi gjort girlanger av pappersblommor och sugrör. Dessutom får man så mycket mera naturligt ljus in, om man int har gardiner (givetvis har vi rullgardiner för att få ljuset ute till sovdags). Ett annat tips, som vi också tillämpat, är att om man har våningssäng kan man stansa fast något fint tyg under den övre sängen, så syns varken ribbor eller lakan som sticker ut däremellan. Kolla gärna mitt instagram konto, där har jag bilder på sånt jag nämnt ovan: johannabaeck.
  Mvh, Johanna

 • Reply
  Emma Widegren
  25 April, 2014 at 6:32 pm

  En favoritsak i barnens rum är deras prylhyllor. De har varsin prylhylla i sina rum som sitter på deras nivå så att just deras skatter fylls på. Ofta finns det snäckor, pärlfigurer, märkliga stenar, små minnen från resor, papperspysslade figurer eller små leksaker. De går utmärkt att leka i med sina små rum och är en perfekt förvaring för små och roliga saker som man gärna vill både visa upp och leka med. Innehållet växlar givetvis med intressen och det är verkligen en levande utställning!

 • Reply
  Tess
  27 April, 2014 at 10:16 pm

  Se inga hinder, oh tänkt inte att allt måste bli perfekt alltid. Vår 3.5 åring ville ha en riddarborgssäng. Vi byggde en. Billigt. Enkelt. Inte på något sätt perfekt. Här finns den: http://tess.grevskapet.com/2014/03/det-dar-med-att-bygga-en-riddarborgssang.html

 • Reply
  Karin
  27 April, 2014 at 10:55 pm

  Vi bor i en etta så vårt dotter har inget eget rum, utan leker i köket. Och det är nog mitt bästa tips, trots att jag ibland längtar efter mer yta; all lek blandas med sysslor, matlagning och pyssel och allt smälter liksom samman. Ganska mysigt! Hittade din blogg idag och har suttit fastklistrad i några timmar, jätteinspirerande, tack!

 • Reply
  Jennifer
  28 April, 2014 at 11:11 am

  Ååååå vad jag vill ha den boken 🙂
  Det finns massa tips såklart men man det bästa är ju att fråga barnet som ska bo där. Barn har fantastisk fantasi och pratar man en stund kommer de bästa idéerna om vad man ska hitta på. Kanske galna och inte alltid genomförbara idéer men löser man önskemålen till stor del kommer det bli toppen!! 🙂

 • Reply
  Jenny
  28 April, 2014 at 9:29 pm

  Mitt bästa tips och nästa projekt är att hitta en tavla med djup. Samla ihop alla små leksaker som man växt ifrån och placera dem i tavlan, ju fler desto bättre. Tills hela tavlan är “full”. Bra förvaring, nostalgisk och fint på samma gång!

 • Reply
  Elisabeth
  29 April, 2014 at 12:11 am

  Ååååååh, vad jag vill ha den boken!!!

  Som pedagog skulle jag säga att det allra, allra viktigaste är att det finns möjlighet för lek. Detta kan innebära olika saker för olika barn, men jag tänker att det viktigaste är att ge barnen “expertrollen”. De vet vad de har för behov för att skapa lek, sedan gäller det bara att vi vuxna är villiga att plocka upp denna kunskap. Mitt mest handfasta tips är att inte maniskt städa sina barns rum. De kanske inte är klara med leken trots att de vuxna kan tro det. Och plockar en då bort barnets saker kanske en går in och dödar en pågående lek, för att en trodde att grejerna bara låg och skräpade. Våga lita på att barnen kommer att plocka bort när de är klara med just de sakerna. Det gör inget om det ligger leksaker och dräller, ett barnrum är till för lek!

 • Reply
  Kaisa
  29 April, 2014 at 9:43 am

  Att hänga upp tygpåsar på väggen som både sortering och förvaring av leksaker. Blir både fint och enkelt att städa! Sedan kan man själv trycka symboler på påsarna (legobitar på legopåsen tex) för att göra det mer personligt.
  Ett tips är att sätta några krokar högre upp för de leksaker/pyssel som kräver lite assistans!

 • Reply
  ida
  29 April, 2014 at 12:52 pm

  Hej.
  mitt tips är att laminera. laminera in foton på släktingar, husdjuret eller vad ni vill. bilderna blir slittåliga. häng upp dom på snöre med fina klädnypor, använd golvet, plasta in bilderna på golvet med genomskinlig bokplast eller dylikt.

 • Reply
  Anna
  30 April, 2014 at 1:45 pm

  Mitt tips är att barnet som bor i rummet ska få bestämma så mycket det bara går (beroende på förutsättningarna för barnet att kunna uttrycka sig så klart..). Vad gillar hen att göra på rummet? Finns det någon favoritfärg? Hur används rummet idag? Är det rörigt för att det saknas rätt sorts förvaring? Samla ihop svaren och fundera på lösningar tillsammans. Kanske kan en leksaksback bli en trumma eller en trumma en leksaksback? Kan grejerna i det överfulla förådet användas istället för att bara förvaras?

 • Reply
  Kajsas
  1 May, 2014 at 1:18 pm

  Mysig blogg och har kikat på den där boken i bokhandeln, vore underbart att ha ett exemplar hemma! Mitt bästa tips är att ha en magnetyta på väggen, antingen målad i magnetfärg eller bara en uppsatt magnettavla. Där kan barnet själv välja hur hen ska ha det, fotografier till bilder utrivna ur metro. Barnets eget kollage, föränderligt över tid/beroende på intresse 🙂

 • Reply
  Helen
  1 May, 2014 at 9:54 pm

  Mitt tips är att komma ihåg tänka allt lägre. Sätt inte dekorationer mm i vuxenhöjd. Våga göra mer med golvet o lägre på väggarna.
  Låt kreativiteten komma fram, eller ta hjälp från en inredare och tips från bloggare 😉

 • Reply
  Frida Holm
  2 May, 2014 at 4:13 pm

  Mitt bästa tips är nog inreda med färg & vit bas

 • Reply
  Marie
  2 May, 2014 at 4:42 pm

  Vi flyttar inomkort och att vinna denna bok vore ju toppen som inspiration till de tre barnrum som ska fixas.
  Mitt bästa tips är att förutom att se till att det finns ytor för lek på också se till att det finns en mysig kuddhörna/ett krypin att läsa och mysa i.

 • Reply
  Ingrid
  2 May, 2014 at 6:16 pm

  Keep it simple!
  Få, praktiska möbler så barnet får plats att leka. En skiva med hjul på att rulla in under sängen är perfekt att ha pusslet, bilbanan eller legot på. Så är det lätt att städa undan utan att förstöra byggandet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.