0
Pysselbolaget
samarbeten

Tävling/Giveaway

Välkomna till Pysselbolagets första tävling! Vi har fått den fantastiska boken Små och stora broderier av den lika fantastiska Karin Holmberg. Karin driver bloggen Brodösens blogg och är en sann inspiratör, hon broderar på allt!

Boken innehåller lekfulla och nyskapande projekt för både hem och kläder. Vi fick genast lust att brodera våra skor! Med roliga mönster och tydliga instruktioner vänder sig boken till både till nybörjare och erfarna hantverkare.

Boken är tjock, har vackra bilder och är tryckt på tjockt fint papper. En riktig liten läckerbit. En tygkasse att brodera följer med, nål och garn ingår, eller behålla som den är.

 

Vill ni vinna Karins fina bok? Gör då så här:
Vi vill så gärna veta vad ni tycker om oss! Skriv till oss och berätta om vad ni tycker är bra och vad ni tycker är mindre bra, vad vill ni ha mer av och vad kan ni vara utan. Har ni provat något av våra pyssel får ni gärna skicka bilder och berätta hur det gick!

Skriv era kommentarer här eller på vår facebooksida. Bilder skickas lättast till oss på mejlen: vi(at)pysselbolaget(punkt)se. Tävlingen är öppen för er läsare i hela världen, men boken är på svenska. Tävlingen håller på till och med den 19 oktober. Vi se fram emot att höra från er!

 

Welcome to Pysselbolagets first giveaway! We have received the fantastic book Small and large embroidery by the equally fabulous Karin Holmberg. Karin runs the blog Brodösens blog and she is a true inspirer, she is embroidering on everything!

The book includes playful and innovative projects for both home and apparel. We immediately wanted to remake our shoes! With fun designs and easy instructions the book works for both beginners and experienced crafters.

The book is thick, has beautiful pictures and is printed on thick fine paper – a real treat. The book comes with a cotton bag to embroider, needle and yarn included, or keep as it is.

Do you want to win Karin’s lovely book? Do this:
We so want to know what you think about us! Write to us and tell us what you think is good and what you think is less good, what do you want more of and what you can do without. Have you tried any of our craft, please send us pictures and tell us how it went!

Write your comments here or on our Facebook page. Send photos easiest to our email address: vi(at)pysselbolaget(dot)se. The giveaway is open to our readers around the world, but the book is in Swedish. Make sure to leave your comments before the 19th October. We look forward to hearing from you!

You Might Also Like...

30 Comments

 • Reply
  Alessandra
  5 October, 2012 at 9:29 am

  the book seems beautiful!!! But I think I’ll wait for the English version, thank you!!! ;oD
  Your work is great and I love your blog, because you breath fresh air when you stop here! I love your simplicity!!
  xxxx Alessandra

 • Reply
  Anna kj
  5 October, 2012 at 10:45 am

  Hej,

  Såklart man vill vinna en så fin bok!! Tittar in här ibland och blir inspirerad och uppmuntrad. Har gjort flera av sakerna med barn, bla mobilfodral av strumpor. Blir så glad när era materialval varierar från hittat, köpt och vad man har. tack för inspirationen

  Anna kj

 • Reply
  Erica
  5 October, 2012 at 12:01 pm

  Oj, jag har inte sett er fina sida innan nu! Men nu är ni bokmärkta och jag kommer tillbaka. Här verkar finnas massor av inspiration att pyssla med barn. Precis sån inspiration som jag behöver ibland till Norra Londons Svenskaskolas pysselstunder. Tack för det och fortsätt tipsa om enkla och roliga pyssel!

  Och eftersom chansen finns vill jag ju gärna vara med och tävla om Karins fina bok också!

 • Reply
  Pia
  5 October, 2012 at 12:15 pm

  Det jag tycker allra bäst om är när ni tar sådant man annars skulle ha slängt och förvandlar det till användbara saker. Jag älskar idén med gamla hudkrämsburkar som spraymålas, speciellt för att de ofta är av bra kvalité, men man slänger bort dem ändå.

 • Reply
  Amy
  5 October, 2012 at 1:50 pm

  I’m new to your blog and am having a blast looking through your posts! I see so many crafts I can do with my daughter with supplies that I have at home. (We love to craft together.) I can’t wait to show her your blog later today and look at your ideas with her to see what she would like to try!

 • Reply
  Tina
  5 October, 2012 at 3:02 pm

  Här fanns mycket kul och användbart.
  Jag tillhör skalan “barnsliga vuxna”.(med stolthet) Jag kommer att prova en hel del själv och även ta med mig till både förskola och Slöjdklubben.
  Att få en chans till Karins bok vill jag inte heller missa.
  Ha det så kul och pyssla/slöjda på, det ska jag.

 • Reply
  Lisa
  5 October, 2012 at 4:17 pm

  Åh, den boken skulle passa mig perfekt 😉

  Fösta gången idag jag tittar in hos er, och det kommer jag fortsätta göra. De inläggen jag kollat på har jag hittat flera saker jag vill göra. Det är enkla men åh så snygga pyssel, det gillar jag!

 • Reply
  Petronella
  5 October, 2012 at 6:27 pm

  Jag har inte följt eran fina blogg så länge. Men det jag hunnit sett är otroligt inspirerande och man blir verkligen pyssel sugen när man ser alla välskrivna inlägg. Allt är otroligt fin och jag uppskattar alla bilder som gör att man lättare kan följa med i texten. Jag vet inte vad som kan förbättras då allt redan är toppen, men fler inlägg skulle ju aldrig skada, hihi..
  Jag hoppas verkligen att jag vinner, för i så fall skulle jag ge boken till min älskade farmor som fyller år snart, vi delar nämligen intresset för hantverk och kommer då sitta i flera timmar och brodera!
  Tack för en fin blogg!

 • Reply
  Y
  5 October, 2012 at 8:38 pm

  Boken ser underbar ut! Jag tävlar gärna om ett ex 🙂 och kommer grna tillbaka till er sida

 • Reply
  Maria
  5 October, 2012 at 8:45 pm

  Har er blogg bland mina favoriter, tittar alltid in när ni uppdaterat. Jag har inte gjort så mycket av ert pyssel, men har en kreativ dotter som bl.a. gjort en lampa med leksaker och målat den svart, hur läcker som helst. Gillar att ni återanvänder så mycket! Har tittat på den boken, men inte kommit mig för med att köpa den, så att vinna den vore ju perfekt!

 • Reply
  G at willowday
  6 October, 2012 at 12:21 pm

  Karin, what a lovely book! I’m typically don’t buy craft books but do love “techniques books” and clearly inspired people, like Karin are wonderful jewels. Wonderful person to feature! I look forward to checking her out, too! I would love to win and will do my best to sit down and write!

  It’s also very… ironic… My daughter and I are embroidering this morning! There must be something in the air up here in the north! Similar thinking and wishes for a great day!

 • Reply
  Paula Jakobsson
  6 October, 2012 at 4:44 pm

  Hej!
  Jag kom hit första gången nu idag från Karins blog. Tittade runt lite och nu ska jag lägga till er sida på min feeder. Jag gillar era remakes, särskilt leksakslampan föll mig i smaken. Den är jag jättesugen att göra själv, så tack för tipset! Jag gillar att era bilder är så snygga och visar tydligt det de ska. Jag brukar ändå mest titta på bilder och sen bestämma om jag ska läsa eller inte.
  Kan inte riktigt säga vad det är som jag inte tycker om, för jag har inte tittat tillräckligt i bloggen. Men finns det några guldkorn då och då så är jag en trogen läsare! 🙂

 • Reply
  Fiff
  6 October, 2012 at 4:58 pm

  Det bästa med er är nog mångfalden av pyssel, både stora och små projekt. Så man hittar alltid något som inspirerar och sätter igång skaparlusten!
  Jag är gärna med och tävlar om boken, det e så kul när man moderniserar grejor som inte har varit så trendiga på senaste tiden :-). Broderi är fint! O kul! O coolt!

 • Reply
  jes
  6 October, 2012 at 5:05 pm

  Hej, jag har precis hittat hit. Det verkar lovande,jag lägger in bloggen bland mina favoriter!

 • Reply
  "Lillis"
  6 October, 2012 at 9:13 pm

  Jag gillar att ni tipsar om roliga saker som barn och vuxna kan göra tillsammans! Själv är jag särskilt förtjust i att återanvända gamla saker och göra något nytt – både för miljöns skull och för att det känns så roligt och kreativt!

  Boken som brodösen Karin har skrivit verkar väldigt inspirerande – jag vill gärna delta i utlottningen!

 • Reply
  annika nilsson
  7 October, 2012 at 11:18 am

  Jag tycker mycket om er blog! Det är första gången jag är här, men jag kommer att lägga den bland mina bookmarks. Precis som många andra läsare kan jag använda den i arbete med barn i olika åldrar, men främst uppskattar jag den för egen del. Nu ska jag vidarebefordra den till en kompis och så ta med en massa idéer till min 86-åriga strokedrabbade pysselälskande mamma på sjukhus!

 • Reply
  Petronella
  7 October, 2012 at 9:43 pm

  Jag uppskattar att ni har pyssel som innefattar allt från det man kan hitta hemma till saker man kan köpa eller beställa. Lätt och lite svårare i en härlig blandning. Idag har jag och min dotter testat att styla tändsticksaskar. Det var riktigt roligt och det blev ett inlägg i min blogg petronellascreo.blogspot.com
  Klart man vill vinna boken! Karin är en stor inspiratör, precis som ni.

 • Reply
  Susanne S
  8 October, 2012 at 11:20 pm

  Hej!
  Jag har följt eran blogg ganska länge. Gillar blandningen med enklare och svårare pyssel och att det passar barn och vuxna. Snygga och inspirerande bilder med bra instruktioner. Gjorde själv “börsen/musen” när jag sett den här. Jag vill ju såklart också vara med i utlottningen av boken 🙂

 • Reply
  Kicki
  9 October, 2012 at 2:14 pm

  Åhåj…det är första gången jag besöker er sida. Av det jag hittills sett gillar jag att det blandas lättare och svårare pyssel som passar olika människor. Fina å glada bilder.
  Jag vill gärna vara med i utlottningen av brodösens bok. Så himla kul om jag vann.
  Hälsningar från ett Västerbotten i höstskrud.

 • Reply
  Trådtanten
  9 October, 2012 at 5:53 pm

  Tack för er fina sida! Jag vill självklart vara med och tävla om boken, har gjort halvdana försök att lära mig brodera annat än korsstygn och skulle verkligen behöva en push att komma igång!

 • Reply
  Laila Paulsson
  10 October, 2012 at 6:14 pm

  Jätte fina saker att vinna, naturligtvis vill jag vara med i utlottningen! Att brodera på olika material är en kul, det är bara att testa och hitta AHA-upplevelsen. Fortsätt brodera, så vi får en finare värld.
  Hälsningar
  Laila

 • Reply
  Ulrika
  12 October, 2012 at 2:43 pm

  Väldigt inspirerande sida! Har inte så mycket tid just nu, men samlar inspirationen i huvudet och hoppas kunna plocka fram alla idéer och projekt så småningom. Skulle vara jättehärligt att få bläddra i Karins bok på väg till jobbet och bara drömma om alla härliga broderiprojekt och annat pyssel som jag så gärna skulle vilja hinna med!

 • Reply
  Snöret
  13 October, 2012 at 4:30 pm

  Visst vill jag vara med och tävla om Karins bok. Ni har en väldigt fin sida. Inspirerande och vacker. Och jag tycker hemskt mycket om att ni ägnar er så mycket åt återbruk…

 • Reply
  Anna
  14 October, 2012 at 9:30 am

  Jag och min Emma tittar in här titt som tätt och har testat många av era projekt, även om man får försöka göra dom ännu enklare för att passa en 4-åring. Just nu håller vi på med “överblivna-leksaks-lampan”, den är ju bara för underbar!
  För ungefär 100 år sen broderade jag mycket, så jag vill självklart vara med i utlottningen av den fina boken. 🙂

 • Reply
  Saras pyssel
  15 October, 2012 at 9:23 pm

  Jag har precis hittat till er blogg och tycker att den ser jättespännande ut! Era tändsticksaskar utsmyckade med pärlor är helsöta! 🙂 Jag kommer fortsätta koll på er hemsida och håller tummarna för en liten vinst… 😉

 • Reply
  Cecilia Brink
  15 October, 2012 at 9:23 pm

  Jag vill gärna vinna boken!
  Jag är pysselnörd och jobbar med barn och hittar massor här som jag måste prova!
  Nu håller jag alla mina tummar.

  /Cecilia

 • Reply
  Deidre
  15 October, 2012 at 9:52 pm

  I have just discovered your blog — and I love it. I have 2 kids, 7 and 12 and am planning to try many of your craft ideas. My youngest is obsessed with Mail/post — so our 1st project will be the post box!

  Thanks for the chance to win the book — it looks great. I have just made embroidery kits for my kids — so this would be most timely!

 • Reply
  Maria
  17 October, 2012 at 7:52 pm

  Jag är en pysseltokig besökare som kikar in hos er varje vecka och beundrar era fina pysselidéer. Jag är gärna med i bokutlottningen!

 • Reply
  Caroline
  18 October, 2012 at 1:20 am

  Hej Karin & Freja!
  Detta är vad jag tycker är bra och vad jag skulle vilja ändra på.
  BRA:
  – Bloggens utseende. Nästan perfekt layout, fina foton och bra språk. Hurra! (Rättstavad svenska utan särskrivningar; varför är det så ovanligt nuförtiden?)
  – Pysslet blir fint! Det får stå framme. Det känns roligt för både stor och liten.
  – Att ni visar både nya pyssel, och sådana jag känner igen från min egen barndom. Dessa “gamla godingar” väcker minnen till liv, och de tycker min fyraåring om att lyssna på. Det blir att vi pratar om hur det var när jag var liten. (Man känner sig gammal som en sten!)
  – Det ni visar (så snyggt med 1-4 foton) känns görbart! Även en sand-i-strumporna-tisdag orkar jag dra igång något av de pyssel jag hittar här. Och de bästa pysslen för barnen, är de som faktiskt blir av. De som blir minnen. Inte bara mammas fantasier.
  KAN BLI BÄTTRE:
  – Fler pyssel att göra med den yngsta (två år ung).
  – Överblick. Mindre font på sidans text skulle göra att jag såg mer i en enda blick, på min lilla skräm. Med bibehållet radavstånd förblir det lika tydligt.
  – Jag skulle tycka om, om sidans rubrik (logo) knöt an ännu mer till resten av bloggen. Nu, när det är skriven med versaler och Bröderna-Dalton-skuggad, är det svårt att se att det är samma font som i “de blå molnen”. Samma blå färg bakom PYSSELBOLAGET som i molnen, skulle därtill göra det hela än mer enhetligt. Nu ser “rubriken” och “sidan” inte ut att höra samman. (En subjektiv, jättetråkig, petig och gnetig kommentar, jag vet.)
  – Men – sist men inte minst saknar jag Karins bok!!! Jag vägde den in handen sist jag var på bokhandeln. (Ja, jag är gammeldags och köper min litteratur i en därför avsedd affär på stan). Jag beslutade mig för att jag inte hade råd. Men aj, vad jag vill ha den! Jag ville göra alla de saker hon visade utom två, och hela härligheten var snyggt formgiven, med bra bilder och jättefin layout på själva trycksaken. Jag blir GLAD innuti av sånt. Och just nu behöver jag bli gladare. Har provat choklad, träning och roliga böcker på franska. Men fortfarande behöver jag bli gladare. Så, jag hoppas på denna bok, som ett “recept” på handens verk till ögats fröjd, lagom till min 35-årsdag. Det skulle göra susen. Och ge vardera barnet minst ett mjukt paket under granen i år! “Ära vare Gud i höjden, mor här visar prov på slöjden”, liksom. Kram!/:D

 • Reply
  Eva-Marie Högfors
  19 October, 2012 at 11:45 pm

  Har precis hittat hit och såg dom fina spökena som vore ett kul projekt att göra med barnen. Än så länge är det en väldigt trevlig upplevelse att hänga på Er blogg. Klart jag tar chansen i er give-a-way.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.