I Sverige har vi som tradition att låta barnen äta godis på lördagar. Redan idag vill vi visa vad vi roade oss med förra lördagen. Kolla här! / In Sweden we have a tradition of letting the kids eat candy on Saturdays. Today we like to show what we amused ourselves with last Saturday. Check this out!
Ni behöver godis! Du kan välja nästan vad som helst, men bra att ha är remmar och snören, liksom stora marshmallows. / You need candy! You can pick almost anything but you need candy in the shape of straps and strings, as well as large marshmallows.
Vi ska göra godis-sushi! Istället för ris använder vi marshmallows. Istället för lax använder vi gelefiskar. Härligt, eller hur! / We’re making candy sushi! Instead of rice, we use marshmallows. Instead of salmon, we use candy fishes. Beautiful, isn’t it!
En del godis var för långa. Enklaste sättet att få dem kortare är att klippa dem med en sax. Ser bara till att saxarna är ordentligt rena, sushin ska ju ätas när den är klar. Vi använde även saxar till att göra hål på marshmallowsen. / Some of the candy pieces were too long. The easiest way to get them shorter is to cut them with scissors. Make sure the scissors are clean, the sushi is to be eaten when it’s ready. We also used scissors to make holes in the marshmallows.
Vårt bord är täckt av socker, men vad gör det när man får så här fina sushis. / Our table is covered in sugar, but it doesn’t matter when you get sushis this nice.
Våra godis-sushis höll oss sysselsatta under en lång och rolig stund. Behöver jag säga att vår sushi gjorde succé? Kanske kan det vara en idé för till exempel barnkalas. / Our candy sushis kept us busy for a long and enjoyable time. Need I say that our sushi was a success? Perhaps it might be a good idea for kids partys.
Men vad har hänt här? – Kyparn, det är en godisråtta i min sushi … / But what happened here? – Waiter, there’s a jelly rat in my sushi …
41 Comments
Helena, Craft and Creativity
23 August, 2013 at 10:35 amHelt underbart! Vilken kul idé och sushin blev supersnygg. Oj, vad jag blev sugen på godis nu!
Karin & Freja
26 August, 2013 at 2:06 pmVi ska se till att göra en glutefri variant också. Återkommer 😉
Helena - amelia.se
23 August, 2013 at 11:01 amFredagsmyset taget till en helt ny nivå!! 🙂 Livsfarligt och heeelt underbart.
Ha en underbar helg!
Kram
Karin & Freja
26 August, 2013 at 2:07 pmMan måste leva lite farligt, eller hur 😉
Johanna
23 August, 2013 at 12:02 pmRoligaste jag sett på länge! Älskar det!
Karin & Freja
26 August, 2013 at 2:07 pmTack Johanna!
Sofia - Hildas hem
23 August, 2013 at 12:52 pmJättekul idé! Det kanske också gör att man äter godiset lite mer sparsamt eftersom det är så fint upplagt 🙂
Kram Sofia
Karin & Freja
26 August, 2013 at 2:08 pmHa, det funkar inte alls! Det är snarare tvärtom – inte sak väl den här lilla fina biten ligga kvar här 😉
Alviti
23 August, 2013 at 12:53 pmVilken fantastisk idé! Helt underbar 🙂
Gina
23 August, 2013 at 2:29 pmWoW! you’ve been working hard. Who wouldn’t love this big or small! Adorable… and yummy
Karin & Freja
26 August, 2013 at 2:05 pmThank you, Gina! It was indeed very yummy!
Sofia
23 August, 2013 at 8:45 pmHej, jag kom precis på att jag nyss lånade en bild av er utan att fråga.
Hoppas att det inte gör något för det var en liten hyllning och för att få fler att hitta inspiration.
Mvh Sofia
Här är länken till inlägget och bilden;
http://bropporna.blogg.se/2013/august/den-ultimata-pysselsidan.html
Karin & Freja
26 August, 2013 at 2:05 pmDet går utmärkt! Vi är bara tacksamma för att du sprider vår blogg!
La Tita Sonia
24 August, 2013 at 10:25 amMe encanta!!!
Que original!!!
Karin & Freja
26 August, 2013 at 2:04 pmMuchas gracias!
Candy Sushi DIY Tutorial | Hip Home Making.com
28 August, 2013 at 6:50 am[…] to the tutorial: Candy Sushi by Karin & […]
Sushi de gominolas para niños — Decoracion Fiestas
2 September, 2013 at 8:30 pm[…] Aparte de una buena provisión de chuches también necesitarás unas tijeras y mucha imaginación. Inspírate en la receta preparada por pysselbolaget.se […]
Stina
10 September, 2013 at 8:20 amHej!
Jag och barnen (två egna + ett lånebarn) pysslade godisushi till den åttaårige sushiälskarens pysselkalas nu i helgen. Det blev mycket uppskattat, både att tillverka och att äta. Tack för tipset!
Hittade hit när jag letade pyssel till födelsedagskalas och jag är överförtjust. Ni är verkligen påhittiga och pyssliga!
Karin & Freja
10 September, 2013 at 2:06 pmTack! Så roligt att ni hittat hit och att ni blir inspirerade! Vi hade också väldigt roligt när vi gjorde vår sushi, det är definitivt ett pyssel vi kommer att göra mer av 😉
Klara
13 September, 2013 at 9:35 amO så underbart! Jag undrar om det finns nåt tricks att hålla godisen mjuka för de blir ju ganska snabbt hårda om de torkar? Kanske plastfolie skulle funka. Tror jag prövar det.
Karin & Freja
16 September, 2013 at 5:24 pmVi gjorde godisarna bara några timmar innan vi åt upp dem. Plast funkar säkert ett tag men jag tror att det bästa är att göra slut på dem så fort som möjligt!
Bleekcup's Le blog » DIY : Des sushis bonbons !
23 September, 2013 at 9:15 am[…] { Crédits : Pysselbolaget } […]
Klara
26 September, 2013 at 12:49 pmNu har vi gjort sushi! Vi packade dem i en vanlig matbox av plast och tog med dem som matsäck på svamputfärden. I plastboxen höll sig de två sushin som blev över faktiskt mjuka nästan en hel vecka! TACK för det underbara receptet!
Karin & Freja
30 September, 2013 at 9:55 amSå härligt att höra! Plastbox är alltså lösningen – tack för det!
9 Fun Food Recipes to Bookmark! | Steal Mag
8 October, 2013 at 2:41 pm[…] equally impressive using marshmalows, gummy fish and assorted licorice. Get the how to from Pysselbolaget (in Swedish). 2. Making Devil’s Food Cake This chocolate fave looks simply amazing […]
Snoep Sushi traktatie • ZoKleurig
12 November, 2013 at 12:22 pm[…] Kijk voor een uitgebreide werkbeschrijving op Pysselbolaget.se […]
Mathilda
25 November, 2013 at 10:57 pmWow vad coolt ska försöka göra såna fina jag med!
Mathilda
25 November, 2013 at 10:58 pmWow vad coolt ska försöka göra såna fina jag med!
PARTY FUN: GIRLS, GLITTER & GEBURTSTAG | WOLF CLUB
27 December, 2013 at 1:12 pm[…] Dieses Jahr gab es zum Beispiel „Candy Sushi“: […]
Bella larsson
29 January, 2014 at 7:43 pmHerregud vad vackra!! Ska göra några såna nu till helgen tror jag, har du något tips på hur man får dom där bruna och röda “repen” att sitta fast? Tycker att ni är väldigt kreativa och smarta. Fortsätt med sådana här roliga “godispyssel” tycker jag, såå kul!!!
Karin & Freja
30 January, 2014 at 2:05 pmTack Bella! Vi har gjort sushi flera gånger nu och det är fantastiskt roligt att göra. När det gäller de röda och bruna remmarna så har vi fått dem att fastna genom att lägga dem omlott under sushin. Då håller de sig på plats. Vi ska definitivt försöka hitta på fler godispyssel!
Cristina
9 April, 2014 at 3:17 pmFrom spain, this is awesome, i’ll do it on saturday to celebrate my 22th birthday party. Thanks for the idea!!!!!
Karin & Freja
10 April, 2014 at 9:03 amLovely to hear! Have a great birthday and party!
Michelle
10 May, 2014 at 10:06 pmI am going to make these for my daughter to hand out at school for her birthday and I was wondering how well they “keep”. Can I make them on Sunday and then only hand out on Wednesday? Eager to hear your experience with this. Thanks GREAT idea!
Karin & Freja
12 May, 2014 at 8:50 amHi Michelle, I’m so glad to hear you like the idea! We haven’t tried to keep our sushi for a longer time, but one leftover sushi piece was left “out” last time we made them and it didn’t keep that well. When the candy dries the sushi cracks… I’m sure it lasts longer if you keep it in a container or bag, but I not sure it will keep for that many days. Our best wishes to your daughter on birthday, and good luck with the sushi!
Isabella Langarapps
9 July, 2014 at 10:50 pmHej där!
Jag försökte att göra detta i Lördags, det var nog ett av det roligaste jag gjort på länge, vi testade med lite andra godisar, det gick inte superbra…;)
Jag tänkte bara säga att alla i familjen älskade det, min dotter som aldrig tyckt om sushi älskar nu ´riktig´ sushi! Tänkte bara tacka er eftersom sushi är min och min sambos favoriträtt, och nu kan hela familjen äta det. Hoppas att ni fortsätter med allt detta roliga, ÄLSKAR DET!! =)
Karin & Freja
16 July, 2014 at 9:06 amTusen tack! Det gör mig så glad att höra att det föll väl ut. Vi har också testat andra godisar men kommer i framtiden att hålla oss till de som är med i inlägget. Kommer du på någon annan superbra kombination får du gärna höra av dig!
Anna
8 January, 2015 at 8:38 pmhej jag ska ha pyjamas kväll och vi ska göra era sushis . Kramar från Anna och Indra
Sushi Candy | Bol de sucre
20 October, 2015 at 4:14 pm[…] de compartir-ho amb vosaltres. Les imatges i les explicacions les podeu trobar en suec i anglès a Pysselbolaget. Jo intentaré fer-ne una traducció amb […]
Walter de Rijk
23 April, 2016 at 3:13 pmThank you for posting this great idea! My sister-in-law asked to go out for sushi as a birthday present and instead of just giving her a gift certificate I found your gift idea. I spent an evening making the candy sushi (and enjoying this) and then handed it to her as the gift the next day. She loved it and everyone at the party got to share in it when we handed out the candy! So again, brilliant idea!
Karin & Freja
26 April, 2016 at 8:56 amWhat a great birthday present! I’m so glad to hear you got inspired by us. Thank you for taking the time to drop us a line!