0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Material till Vackra armband att göra själv

Vackra armband att göra själv

Min nya bok Vackra armband att göra själv finns nu i butik! Det ska bli så roligt att höra vad ni tycker om boken. Kanske är det några av er som redan laddar för jul för det trillar in frågor om material. Boken innehåller armband i många olika material, men här tipsar jag om några av dem jag använt mest.

Snören till armband

Eftersom armband är nätta små projekt går det inte åt några stora mängder av nått. I bokens inledning listar jag alla de olika material jag använt, men se det inte som en inköpslista. Börja med ett par olika armband och köpa in material efter hand.

Många av armbanden i kapitlen Knyta och Fläta är gjorda med ett par olika snören. Det ena är ett lätt vaxat bomullssnöre och det kommer från Creative Company. Snöret finns att köpa på rullar i mängder med färger – men också som mindre set med blandade färger. Det är ett utmärkt paket att börja med. När du sen är varm i kläderna kan du gå in och beställa dina favoritfärger i större rullar. 

Snören till armband

Från Panduro kommer kommer det andra snöret jag använder mig av i många av projekten. Det är gjort i nylon och säljs i olika färgkombinationer och olika tjocklekar. Jag använder mest och helst det 1 mm tjocka snöret. 

Pärlor till armband

Till kapitlet Pärla behövs mer material. Jag använder rocaillespärlor i storleken Ø 2.4–2.8 mm och Ø 3.7–4.3 mm och även dessa har jag köpt från Panduro. Det är inte helt lätt att få en överblick över färg och storlek när man kikar på nätet. Själv har jag föredragit att handla pärlorna i butik. 

Ett paket bokstavspärlor kan också vara roligt att ha. Paket med hela alfabet finns i de flesta hobbyaffärer, men vill man ha enskilda bokstäver kan jag rekommendera PY Hobby. 

Material till armband

Utöver det behövs en pärlnål och elastisk tråd, min favorit kommer från PY Hobby, för att komma igång med de pärlade armbanden. I boken finns armband gjorda med pärltråd och spännen, men många av dem går lika bra att göra med elastisk tråd. 

En clipboard är ett bra hjälpmedel när du ska knyta armband. Har du svårt att få tag i en clipboard går det att göra en egen av en platt bit kartong och en klämma. I många fall kan du också fästa dina trådar med en säkerhetsnål på byxbenet eller med en bit tejp på bordsskivan. 

Som sagt, börja med ett par olika armband och köpa in material efter hand. Kolla också vad du har hemma. Kanske du redan har något som kan funka.

Jag hoppas att det här hjäper er att komma igång! 

Vackra armband att göra själv

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.