0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Dekorera glasflaskor med pärlplattepärlor

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

Att göra vackra ljusstakar och annan bordsdekoration av stora glasflaskor är ett bra sätt att använda dem en gång till innan de går i återvinningen. Men kanske är det ett pyssel mest för vuxna, både med tanke på storleken på flaskorna och dess eventuella innehåll. Eftersom jag pysslar mest med barn har jag istället valt att samla på lite mindre glasflaskor och idag ska vi dekorera dem med pärlplattepärlor. Häng med!

Dekorerade glasflaskor material | Pysselbolaget

Ni behöver

små rena och torra glasflaskor
pärlplattepärlor
pärlplattor
kontaktlim
gummisnoddar

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

Och vad är det här för små söta flaskor, kanske ni undrar? Låt mig presentera från vänster en flaska från Rscued, mellanflaskan är från Froosh och den sista är en liten Pucko. 

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att bygga pärlplattor. Jag har valt små motiv för att de ska vara lätta att fästa på flaskorna. 

Stryk pärlplattorna och låt dem svalna. 

Nu är det dags att limma på pärlplattorna på flaskorna. Jag använder ett kontaktlim eftersom jag vill att limmes ska sitta även om flaskan blir blöt. 

Håll motivet på plats medan limmet torkar med gummisnoddar. 

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

Flaskor på tork! En aning tålamodskrävande, jag vet, men ändå helt nödvändigt. Ha inte bråttom utan låt limmet torka ordentligt innan ni tar bort gummisnoddarna. 

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

Det är lite av en julafton att få plocka bort gummisnoddarna! Visst blev den söt?

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

Ni kanske undrar vad man ska ha en glasflaska dekorerad med pärlplattepärlor till? Jag tänker att kan funka som drickaflaska stället för ett fint glas till fest. Flaskorna måste förstås handdiskas men går att använda om och om igen. Och även om glas är ett material som går att återvinna i all oändlighet så är det bättre om vi kan använda det som redan är producerat så många gånger som möjligt innan de går i återvinningen. 

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

Man kan förstås göra en vuxenvariant också. Värmdö musteri gör inte bara väldigt god saft, de har också sjukt snygga flaskor. Det tar emot att lägga dem i återvinningen. Sommarens insamlade flaskor har istället blivit ljusstakar med lite större pärldekoration. Japp, jag är nöjd! 

När ni tröttnat på flaskorna är det bara att pilla bort så mycket av pärlplattorna som möjligt och lägga i respektive glasigloon. Trevlig fredag. 

Dekorerade glasflaskor | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.