0
Pysselbolaget
påskpyssel

Pyssla söta kaninmasker av juiceförpackningar

När jag var liten fanns det sykort, alltså hårda kort med hål i som man fick brodera. Med fumliga fingrar broderade jag i timmar. Eller i alla fall en lång stund. Idag gör vi en påskvariant av sykorten – kaninmasker med hål för broderi av egen design. Hålen går att anpassa efter önskad svårighetsgrad.

Ni behöver

1,5 liters tetraförpacking, gärna med silverfärgad insida
sax
håltång
stoppnål
tjockt garn
resårband

Gör så här

Jag använder en tetraförpackning till våra kaninmasker eftersom de är både lagom tjocka och liksom lite sega. Man kan ju vilja brodera många gånger i samma mask, eller hur? Juiceförpackningarna jag använder är dessutom silverfärgade på insidan.

Klipp en mask på fri hand eller ladda ner vår mall.

Ladda ner våra mallar här!

Gör hål för broderi med en håltång. Ta en stund att fundera över vart ni vill placera hålen. Jag och Freja valde att sätta våra hål på olika ställen och då blev broderierna också olika.

Sätt igång och brodera! Vi använder en tjock stoppnål och garn.

Sött, eller hur!

Garnändarna knyter vi på baksidan. Lätt som en plätt.

Gör också hål i var sida på masken. Trä ett resårband genom hålen och masken är klar!

Så här blev våra masker! När vi är sugna på att brodera om dem är det bara att klippa upp garnet och göra nytt. De tål att broderas om ofta. Vill ni inte brodera går det bra att dekorera maskerna på annat sätt. Kolla in dessa masker vi gjorde en Halloween om ni vill ha fler idéer.

Glad påsk!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.