0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Idag är det White Monday

#whitemonday | Pysselbolaget

På fredag är det Black Friday. Troligtvis har ni inte missat det. Jag har tidigare skrivit om hur konsumtionshetsen jul gör mig illamående. Jag funderar mycket vad jag kan göra och känner ett behov att engagera mig. 

#whitemonday | Pysselbolaget
Men idag är det White Monday

Därför har Pysselbolaget i år valt att vara en del av initiativet White Monday, en positiv motreaktion till Black Friday. Genom att uppmuntra till användandet av cirkulära- och delningstjänster vill grundarna Henning Gillberg från Repamera & Alexandra Davidsson från föreningen Medveten Konsumtion visa på alternativ till nykonsumtion.

Det behöver inte var så svårt. Låna, byt, laga, återanvänd. En mängd olika organisationer, företag och profiler deltar i White Monday. Smarta matappen Karma, Sellpy, Erikshjälpen och Snälltåget erbjuden alla rabatter idag. Använd dem för en smartare konsumtion. Alla företag som är med i initiativet och deras erbjudanden hittar du här.

Vi är också ett helt gäng influensers, stora som små, som tagit oss an uppgifter att peppa och inspirera er till smarta val. Hela digra listan finns här.

Vi drar vårt strå till stacken genom att tipsa om smarta återbrukspyssel! I förra veckan visade vi vad man kan göra av gamla jeans, men på bloggen finns så mycket mer. Kanske har du redan spanat in våra tips i Storys på Instagram. Om inte, kommer de här! 

#whitemonday | Pysselbolaget #whitemonday | Pysselbolaget

Gör en smaskig adventsljusstake

#whitemonday | Pysselbolaget #whitemonday | Pysselbolaget

Pyssla lyktor av burkar och silkespapper

#whitemonday | Pysselbolaget #whitemonday | Pysselbolaget

 

Gör ett Luciatåg av äggkartonger

#whitemonday | Pysselbolaget #whitemonday | Pysselbolaget

Gör Luciakronor av pappersmuggar

#whitemonday | Pysselbolaget #whitemonday | Pysselbolaget

Gör en lekfull adventsljusstake

#whitemonday | Pysselbolaget #whitemonday | Pysselbolaget

Gör söta granar av tårtpapper

Jag lovar, ingen blir lyckligare av att shoppa på Black Friday! 

#whitemonday | Pysselbolaget

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.