0
Pysselbolaget
sommarpyssel

9 enkla pyssel för lata sommardagar 

Sommarpyssel | Pysselbolaget

Igår slog sommarvärmen till igen! Ljuvligt, eller hur? Jag och Freja kommer som vanligt att ta sommarlov från bloggen – men så klart inte från pysslandet. Vi har hela pysselväskan full av material och det kliar i fingrarna att bita tag i sommarprojekten. Är ni också sugna att pyssla under  lata lediga sommardagar? I så fall kommer här ett 9 enkla sommarpyssel bara för er.

Sommarpyssel | Pysselbolaget

1. Toarullar fyllda med okokta makaroner blir utmärkta maracas! Vi dekorerar våra med washitejp. Fint och, inte helt oviktigt, helt kladdfritt. 

2. Av vinkorkar och tandpetare gjorde vi korkbåtar en sommar. De var både roliga att göra och kul att leka med.

3. Jag gillar när vi kan pyssla med material ur återvinningen. En sommar lyckades vi klämma ett helt gäng nutellaburkar. De blev fina ljuslyktor till ljumma sommarkvällar. Även dessa är dekorerade med washitejp.

4. Glasspinnar är ett annat underskattat pysselmaterial. Spara, spara, spara och gör söta små sköldpaddor.

5. Av toarullar har vi också gjort en hel drös variant olika kikare. Just den här sommaren dekorerade vi dem med tejp. Washitejp är helt enkelt inte dumt att ha med sig på resan.

 

Sommarpyssel | Pysselbolaget

6. Att dekorera stenar är också ett roligt nöje när man är på semester. Det kräver vattenfasta pennor, men har man tillgång till det är detta en utmärkt sommarpyssel. 

7. Mer toarullepyssel! Våra toarulletrolls har gjort succé hos många av er. Gör fler vettja! De är så himla roliga att göra. 

8. Eller varför inte ge sig på ett lite större projekt i sommar? Vår Minecraftmask är gjord av en papperspåse och en hög med gröna papper. Stort, men inte svårt, och kul att leka med hela sommaren. 

9. Ett sista kuligt sommarpyssel: pussel av glasspinnar! Allt som krävs är glasspinnar och tuschpennor. Lätt som en plätt, eller hur?

 

Ett sista ord på väg innan vi stänger bloggen för sommaren; det är inte viktigt vad ni gör tillsammans, utan att ni gör. Släpp telefoner och läsplattor, föregå med gott exempel och se era barn i ögonen. Det lönar sig. Alltså, ni kommer att vinna på det; vinna tid med dem, vinna skratt med dem och vinna minnen tillsammans med dem. 

Med det tackar vi för oss för tillfället! Vi önskar er massor av sol, länga bad och lata sommardagar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.