0
Pysselbolaget
påskpyssel

10 pyssel att göra i påsk

10 påskpyssel | Pysselbolaget

Tänk att jag har bloggat om pyssel på i mer än 6 år. Det låter galet, men jag har helt enkelt sjukt svårt att låta bli att pyssla. Man kan väl säga att jag gjort en och annan påskpysselbeskrivning i mina dar. Idag listar jag 10 av mina tidigare pyssel att göra till påsk. Härligt, eller hur?

10 påskpyssel | Pysselbolaget

Första gänget bilder

1. En vit kruka fick nytt utseende med hjälp av dekorgummi. Jag har tyvärr inga gröna fingrar, men krukor funkar också fint som förvaring.

2. Påskfjädrars vara eller inte vara skapar debatt i pysselkretsar. Jag tar det säkra före det osäkra och låter dottern dekorera silkespappersfjädrar med glitterlim.

3. För den som inte vill måla mönster på äggen i påsk kan jag varmt rekommendera bläckfiskägg! Äggen målas i en färg och får takler/äggkopp av ullpärlor.

4. Jag har också använt vanliga påskfjädrar, även om jag inte köper dem längre. Här limmade Freja färgglada påskfjädrar med decoupagelack direkt på skalen.

5. Varför inte ge bort en kyckling-tetra eller två istället för påskägg? Den enkla beskrivningen hittar du här.

10 påskpyssel | Pysselbolaget

Andra gänget bilder

6. Toarullar passar alldeles utmärkt som äggkoppar, visst ni det? Allt man behöver göra är att klippa till och dekorera dem. För ett par år sedan blev det kaniner och kycklingar av toarullarna.

7. Ibland är det kul att variera de traditionella påskägget. Till lite äldre påskfirare gör jag glasburkar för påskgodiset.

8. Man kan ju tro att det drick väldigt mycket champagne i det här huset. Det stämmer bara delvis. Mina champagneliknade kommer från en modest, nåja, konsumtion av julmust.  Hur som helst blir de till väldigt söta kycklingar.

9. Kycklingkorgen i tjock filt är den första filtkorgen jag gjorde. Sedan dess har det blivit en drake, en enhörning, en nalle och en val. Mallar till kycklingkorgen hittar du här.

10. Champagnekorkarna funkar också finfint att göra andra djur av. Ett år blev det kaniner!

Hoppas att ni hittar något ni gillar och vill göra! Fler påskpyssel finns här

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.