0
Pysselbolaget
påskpyssel

Blommor till påskriset – två + sax

Silkespappersblommor | Pysselbolaget

Japp, nu är det dags – här kommer årets första påskpyssel! Det blir en två + sax, ett pyssel för alla oss med ont tid och inte så mycket pysselmaterial hemma. Jag fick själv lära mig att göra silkespappersblommor på en kurs med Slöjd Stockholm. Det är lätt meditativt. Visst vill ni göra blommor till påskriset? Tänkte väl det. Då kör vi!

Silkespappersblommor | Pysselbolaget
Ni behöver

Till det blommande påskriset behöver ni silkespapper, enfärgat eller mönstrat. Ni behöver också en sax och tunn ståltråd. Alltså silkespapper, ståltråd + sax = snyggt påskris.

Silkespappersblommor | Pysselbolaget

Gör så här

Jag börjar med att klippa en lång remsa av silkespappret. Jag använder hela kortsidan på silkespappersarket och remsan blir ca 7 cm bred. Jag viker remsan till en bunt och klipper blomblad längs överkanten.

Sedan vecklar jag ut remsan och börjar försiktigt fösa ihop remsan, samtidigt som jag rullar ihop den. Alltså; fösa, rulla, fösa, rulla…

När hela remsan är ihoprullad / i hopföst till en blomma snurrar jag en bit ståltråd kring basen. Jag spara en bit ståltråd så att jag kan fästa blomman i påskriset.

Silkespappersblommor | Pysselbolaget

Blombladen kan behöva puffas till, men sen är första blomma klar! Det vackra mönstrade silkespappret kommer från Mia Kinokos fysiska butik. Jag tror tyvärr inte att hon säljer dem i webbshoppen, men har ni vägarna förbi är butiken väl värd ett besök. Mönstrade silkespapper går också att hitta på till exempel TGR eller hos Lagerhaus.

Silkespappersblommor | Pysselbolaget

Den här tiden på året längtar jag ihjäl mig efter färg. En bukett silkespappersblommor piggar helt klart upp i väntar på verklig grönska.

Silkespappersblommor | Pysselbolaget Silkespappersblommor | Pysselbolaget

De skira blommorna ger hopp om vår, men det ser kanske lite tomt ut i påskriset. Tur att det kommer mer påskpyssel framöver. Den lilla kaninkorgen från förra året hitta ni här. Fler 2 + sax-pyssel hittar ni här. Trevlig fredag!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.