0
Pysselbolaget
påskpyssel

Gamla påskägg blir nya emojiägg

Emojiägg | Pysselbolaget

Jag som har svårt att slänga har alltid ett gäng gamla påskägg hemma. Det är i ärlighetens namn inte speciellt snygga, men det är något som är lätt att råda bot på. Idag förvandlar vi våra gamla påskägg till nya emojiägg. 

Emojiägg | Pysselbolaget

Ni behöver

gamla påskägg
vattenlöslig sprayfärg
dekorgummi eller färgat papper
en sax
klister

Bra att ha är också gummiband

Emojiägg | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att spraymåla äggen gula. Läs introduktionerna på sprayburken innan ni börjar måla. Vi sprayar alltid utomhus och på en oöm yta, till exempel en bricka klädd i tidnings- eller målarpapper. Färgen är svår att få bort när den torkat, men färska fläckar kan tas bort med bara tvål och vatten under de första 20 – 25 minuterna. Låt äggen torka utomhus eller någonstans med god ventilation. 

Emojiägg | Pysselbolaget

Instruktioner kanske är överflödiga – men klipp ut ögon, munnar och andra attribut i dekorgummi eller färgat papper och klistra på. 

Emojiägg | Pysselbolaget

Vi gjorde äggen en kväll när vi båda var trötta, Freja på pluggandet och jag på mina korrektur. Att pyssla en stund var ett välkommet avbrott för oss båda, men det fanns en del att önska när det gäller belysning. Låt mig bjuda på ett gäng socialrealistiska bilder från en kväll i glödlampans sken!

Vi använder samma mallar som vi använde till våra emojimagneter, men utskrivna i 50%.

Vi hade vissa problem med att få delarna att ligga kvar på äggen, de ville gärna glida iväg. Lösningen blev gummiband!

Emojiägg | Pysselbolaget

Här kommer ett life hack; Har man inte möjlighet att skriva ut delarna, och ingen lust att rita på fri hand, går det utmärkt att kalkera från telefonen. Smart, eller hur! Önskar att det var jag som kommit på det…

Emojiägg | Pysselbolaget

Hepp, ett gäng gamla ägg är nu som nya! Återbruk och skoj i ett. Nu ska de bara fyllas och ges bort. Emojiägg | Pysselbolaget

Emojiägg | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.