0
Pysselbolaget
julpyssel

Piffiga pompom-paket

Pompom paket

Inlägget innehåller annonslänkar till inköpsställen.

Ni som följer oss vet att vi är väldigt förtjusta i pompombollar, eller garnbollar som det också heter. Vi gör dem med en Pompom Maker eller med fingrarna och användningsområdet är stort. Idag blir de till piffiga dekorationer på våra paket.

Pompom paket

Ni behöver garn i olika färger, en sax, fina papper och klister.

Pompom paket

När man gör en garnboll med en Pompom Maker blir bollarna fantastiskt täta och tjocka. Till de bollar vi ska göra idag vill vi att dem mer spretiga och inte så tjocka. Därför väljer vi göra tofsarna på fingrarna istället för med en Pompom Maker. Vi virar helt enkelt garnet runt fingrarna och knyter ihop bunten när den blivit lagom tjock. Till de stora bollarna lindar vi garn runt 3 fingrar. Det är bra att inte hålla fingrarna för tätt ihop. Låt det vara lite mellanrum mellan fingrarna så att ni lätt kan trä en knyttråd mellan fingrarna.

Pompom paket

Sen klipper vi upp sidorna, friserar till ändarna och garnbollen är klar!

Pompom paket

Nu är det dags att vika pappersdragspel. Vi klipper våra papper 25 cm långa och 9 cm breda. Vik pappret till ett dragspel på längden.

Knyt fast garnbollen på mitten av dragspelet och limma sedan ihop ytterkanterna på dragspelet så att det blir en cirkel.

Pompom paket

Till sist klipper vi två långa flärpar i papper och limmar den på baksidan av dragspelscirkeln.

Pompom paket

Våra pompom-dekorationer är klara att fästas på paketen. Visst blir det fina? De går dessutom att variera i färg och mönster. Glada garnfärger matchas med färgglada stormönstrade papper. Nedtonade garnfärger kan matchas med vita eller svarta papper, eller kanske till och med tidningspapper!

Pompom paket

Bollarna går också att variera i storlek och funktion. Av små bollar och dragspelscirkar gör vi fina presentetiketter. Till de små bollarna lindar vi garn runt två fingrar, istället för tre. Pappret är 20 cm långt och 6 cm brett. Vi klistrar den lilla pompom-dekorationen på ett tjockt papper. Hålet gör vi med en håltång och förstärker det med en klisterlapp.

Så här blev våra piffiga pompom-paket! Hoppas att ni gillar dem!

Glöm inte att följa 24 Days of Scandinavian Christmas, den kreativa julkalendern med bidrag från fantastiska bloggare från hela norden! Gina från Willowday är hjärnan och hjärtat bakom årets kalender och delar inläggen dagligen hos sig. Följ henne så missar ni inte en enda lucka!

SparaSpara

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.